Ώρες πριν φτάσει το ασθενοφόρο στο σπίτι του στον Πτελεό Μαγνησίας φαίνεται πως είχε πεθάνει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του προέδρου των εργαζομένων ΕΚΑΒ Βόλου.

«Στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού υπήρχε αναρρωτική από συνάδελφο, δεν υπήρχε νυχτερινή βάρδια, οπότε δεν υπήρχε πλήρωμα να ξεκινήσει από τον Αλμυρό. Όταν πήραμε την κλήση 4:27 έφτασε το ασθενοφόρο περίπου 40 λεπτά αργότερα, διένυσε 70 χιλιόμετρα. Ο γιατρός διαπίστωσε ότι δεν είχε σφυγμό, υπήρχαν υποστάσεις στο κάτω μέρος του σώματός του, κάτι που για εμάς σημαίνει ότι έχει επέλθει θάνατος κάποιες ώρες πριν λογικά θα δείξει στην νεκροτομή ότι ο θάνατος είχε επέλθει προ ωρών. Ο γιατρός διαπίστωσε ότι ο θάνατος είχε επέλθει αρκετές ώρες πριν. Στις 5:25 παρέλαβαν το περιστατικό και στις 6:18 αφίχθη στην ανάνηψη. Η ιατροδικαστική θα δείξει ότι ο θάνατος είχε επέλθει από ώρες» είπε μιλώντας στο Open ο Παναγιώτης Δαρειώτης.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες η ΠΟΕΔΗΝ προέβη σε μια σοβαρή καταγγελία. «Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο ΚΥ Αλμυρού θα έφτανε στο περιστατικό σε πολύ λιγότερο χρόνο και θα υπήρχαν ελπίδες για την ζωή του ασθενούς που τυγχάνει να ήταν γνωστός καλλιτέχνης» ανέφερε, μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία.

«Το υγειονομικό σύστημα δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένο όταν σε μία καρδιακή ανακοπή στέλνει ασθενοφόρο ύστερα από 45-50 λεπτά, είναι ήδη αργά. Εμείς δεν επιρρίψαμε καμία ευθύνη στο ΕΚΑΒ. Θα έπρεπε να υπάρχει ασθενοφόρο γιατί δεν υπήρχε διασώστης προκειμένου να πάει στον Πτελεό. Αν υπήρχε ασθενοφόρο στον Αλμυρό θα πήγαινε στο περιστατικό σε 15 λεπτά» είπε στον τηλεοπτικό σταθμό ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Τα κέντρα υγείας του νομού Μαγνησίας, έχουν ακάλυπτες βάρδιες. Έχουμε και το Πήλιο που είναι πολύ μεγάλες αποστάσεις. Είχαμε και το τραγικό περιστατικό με το κοριτσάκι στο λούνα παρκ, στο οποίο πάλι δεν υπήρχε ασθενοφόρο στον Αλμυρό».

Δείτε το βίντεο: