Την υπερσύγχρονη διακλαδική Καρδιοχειρουργική κλινική στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, εγκαινίασε το πρωί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Η Διακλαδική Καρδιοχειρουργική Κλινική στο 401 ΓΣΝΑ διαθέτει δύο υπερσύγχρονες αίθουσες χειρουργείου, καρδιοχειρουργική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, δυναμικότητας 6 κλινών και νοσηλευτικό τμήμα δυναμικότητας 16 κλινών. Θα εφημερεύει επί 24ωρου βάσεως για να καλύπτει εκτός από τα προγραμματισμένα και όλα τα επείγοντα περιστατικά, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί μία έως δύο καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, ημερησίως.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης «να ενισχύσει τις πολιτικές κοινωνικής προστασίας σε αυτές τις δύσκολες εποχές, για να στηριχθούν τα στελέχη μας, να τους δοθεί δυνατότητα μεγαλύτερης αντοχής να περάσουν τα δύσκολα και μόλις η ελληνική κοινωνία περάσει τα δύσκολα, και μόλις η ελληνική οικονομία σταθεί ξανά στα πόδια της, τα οφειλόμενα θα αποδοθούν», διαβεβαίωσε.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης οι υφυπουργοί Παναγιώτης Καράμπελας και Δημήτρης Ελευσινιώτης, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, στελέχη όλων των Κλάδων και πολλοί απόστρατοι.