Με ομόφωνη απόφασή της η Διάσκεψη των Προέδρων παρέπεμψε στην Ολομέλεια τη λήψη απόφασης για την υιοθεσία των τέκνων του ήρωα υποπλοίαρχου του Λιμενικού Κυριάκου Παπαδόπουλου, που έφυγε από τη ζωή και ο οποίος είχε σώσει πάνω από 5.000 πρόσφυγες με το πλήρωμα του στα νησιά του Αιγαίου.

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενημερώνοντας την Τρίτη τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες αμέσως μετά την συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έγινε γνωστός στη διάρκεια της ανθρωπιστικής προσφυγικής κρίσης, σαν το πρόσωπο μιας Ελλάδας που επιμένει στην αξία της ανθρώπινης ζωής, όποια κι αν είναι αυτή. Αποτέλεσε έτσι την «εικόνα» του Λιμενικού Σώματος σήμερα. Την εικόνα του αξιωματικού της Ελληνικής Ακτοφυλακής, που βρίσκεται πίσω από κάθε δελτίο Τύπου, που μιλά χρόνια τώρα για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο. Ήταν ένας απλός καθημερινός άνθρωπος, ταγμένος σε όλη του τη ζωή να υπηρετεί στα σύνορα, πρώτα στον Μόλυβο κι ύστερα στη Μυτιλήνη. Χωρίς ωράριο, με υψηλό αίσθημα καθήκοντος και χαμηλές αποδοχές.

O Ανθυποπλοίαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος είχε αφηγηθεί στο newsbeast.gr τις συγκλονιστικές στιγμές και το κοντράστ συναισθημάτων που βίωνε.