Με κεντρικό μήνυμα «Όλοι μαζί στην ING κάνουμε την προσφορά πράξη» η ING Ελλάδος, πραγματοποίησε σημαντικές δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας με την εθελοντική συμβολή των ανθρώπων της, στηρίζοντας ιδρύματα και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Οι δράσεις που εντάσσονται στον άξονα «Κοινωνία» του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ING «Ζήσε Υπεύθυνα» πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των μηνών Δεκεμβρίου – Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων και του Δικτύου Πωλήσεων της ING Ελλάδος.

To δεύτερο χριστουγεννιάτικο bazaar της ING

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, από τις 17 έως και τις 21 Δεκεμβρίου 2012 διοργανώθηκε Χριστουγεννιάτικο bazaar στα Κεντρικά Γραφεία της εταιρείας, όπου φιλοξενήθηκαν το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, τα Παιδικά Χωριά S.O.S., η ΕΛΕΠΑΠ και το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» για την πώληση ειδών δώρων. Οι άνθρωποι της ING πραγματοποίησαν τις Χριστουγεννιάτικες αγορές τους από τα πωλητήρια των ιδρυμάτων, στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό τους σκοπούς των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.



Εθελοντισμός από τους ανθρώπους της ING

Επιπλέον, για δεύτερη χρονιά, διοργανώθηκε συλλογή υλικού από τους ανθρώπους της εταιρείας, το οποίο διατέθηκε στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας των Παιδικών Χωριών S.O.S. που δραστηριοποιούνται σε Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Κομοτηνή, Καλαμάτα και Θεσσαλονίκη. Οι άνθρωποι της ING ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, συγκεντρώνοντας είδη ρουχισμού για παιδιά και ενήλικες καθώς και βρεφικά είδη πρώτης ανάγκης (βρεφικές πάνες, τροφές και γάλα), τα οποία ζύγιζαν μισό τόνο και διανεμήθηκαν σε 100 οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Πιο συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν οι παρακάτω ποσότητες ανά είδος:

– 10 μεγάλες κούτες με ρούχα διαφόρων ηλικιών
– 2 μεγάλες κούτες με βρεφικά ρούχα
– 4 μεγάλες κούτες με παιχνίδια
– 1 κούτα με παιδικά παπούτσια διάφορων μεγεθών
– 4 κούτες με βρεφικά γάλατα και τροφές
– 20 κούτες με βρεφικές πάνες

Παράλληλα, μετά τη μεταφορά του υλικού στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, ομάδα εθελοντών της ING προσέφεραν εθελοντική εργασία στις εγκαταστάσεις του οργανισμού για το διαχωρισμό του υλικού, ώστε να διανεμηθεί στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη.