Προσοχή συνιστά ο Σάκης Αρναούτογλου την Παρασκευή 29 Μαρτίου στους ανέμους σε αρκετές περιοχές της χώρας -συμπεριλαμβανόμενης της Αττικής- και στις ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Στην ανάρτησή του στο Facebook για τον καιρό τις επόμενες ημέρες, γράφει ακόμη:

«Φιλες και φίλοι!

Κάντε κλικ στους χάρτες για μεγέθυνση και να δείτε αν η περιοχή σας θα επηρεαστεί και ρίξτε σας παρακαλώ μια ματιά στην επεξήγηση στον τίτλο!

Όσον αφορά στις περιοχές με τους πιο ενισχυμένους ανέμους (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής):

  • Οδηγούμε με μειωμένη ταχύτητα γιατί οι ριπές του ανέμου που εισέρχονται κάτω από το αυτοκίνητο μπορεί να δυσκολέψουν το φρενάρισμα και κατά συνέπεια τον έλεγχο του οχήματος.
  • Στην περίπτωση που είναι να περάσουμε από γέφυρες, τα μάτια μας δεκατέσσερα στα αυτοκίνητα που τραβάνε τροχόσπιτο ή οτιδήποτε άλλο!
  • Όταν είναι να προσπεράσουμε φορτηγά ή λεωφορεία κλπ θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι με το που θα το προσπεράσουμε, οι ριπές του αέρα μπορεί και να μας ξαφνιάσουν δυσάρεστα γιαυτό και κρατάμε γερά το τιμόνι!
  • Δίνουμε περισσότερο χώρο, (κρατώντας απόσταση ασφαλείας) στους ποδηλάτες, τους μοτοσυκλετιστές και γενικά σε ογκώδη οχήματα καθώς οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να τους παρασύρουν ευκολότερα και να παρεκκλίνουν της πορείας τους!
  • Δεν παρκάρουμε κάτω από δέντρα, στύλους, διαφημιστικές πινακίδες-επιγραφές κλπ
  • Αποφεύγουμε οπουδήποτε φορτίο στην οροφή του αυτοκινήτου μας για ευνοήτους λόγους!

Καθώς οι πολύ ισχυροί βοριάδες θα μας απασχολήσουν έως και το Σαββατοκύριακο θα υπάρχουν και ανάλογοι προγνωστικοί χάρτες καθημερινά!».