«Κάποιοι παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των 660 μικροϊδιοκτητών, μέσα σε αυτή την κρίση». Με αυτή τη φράση, η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων της περιοχής «Κάτω Σωρός», στο Μαρούσι, Ελισάβετ Τρύφωνος, περιγράφει την απόγνωσή της σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες εκτάσεις παραμένουν εκτός σχεδίου.

Όπως αποκαλύψαμε χθες, η υπόθεση παραμένει κολλημένη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά από ένσταση που κατέθεσε ο κάτοικος Αμαρουσίου και επικεφαλής δημοτικής παράταξης, Δορύλαος Κλαπάκης.

«Έχει βάλει σκοπό να μην ενταχθεί στο σχέδιο καμία περιοχή ανά την Ελλάδα. Κατέθεσε στο ΣτΕ έναν τόμο ανυπόστατο από την αρχή μέχρι το τέλος», υποστηρίζει η κυρία Τρύφωνος.

Να σημειωθεί ότι μετά από την έκδοση προεδρικού διατάγματος και το πράσινο φως από τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Σηφουνάκη, η υπόθεση επρόκειτο να συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 18 Ιανουαρίου.

Ο κύριος Κλαπάκης, όμως, έσπευσε και κατέθεσε ένσταση. Έτσι, τώρα, ο εισηγητής του ΣτΕ προσπαθεί να εκδώσει τέτοια απόφαση, «που να μας καλύπτει και στο μέλλον από πιθανή αίτηση ακύρωσης».

Συγκεκριμένα, ο εισηγητής ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες να εκπονήσουν μια συγκριτική μελέτη, που να δείχνει πόσο ποσοστό πρασίνου έχει η περιοχή του Πολύδροσου, που έχει ενταχθεί στο σχέδιο, και πόσο αυτή του Κάτω Σωρού. Πρόκειται για διαδικασία, που απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωσή της.

«Καλούμαστε να πληρώσουμε εμείς για τις παρανομίες, που έχουν γίνει στο Μαρούσι. (Ο κύριος Δορυλαίος) θέλει να γίνουμε εμείς γκαζόν για να καλύψει η δική μας περιοχή όλες τις πολεοδομικές ατασθαλίες, που έχουν γίνει στο Δήμο Αμαρουσίου», υποστηρίζει η κυρία Τρύφωνος.