Είναι ο Εφραίμ Νεφελίμ;

Να υπάρχει δικαιοσύνη ή να αρχίζει παζάρια με τις προτιμήσεις μας;


ΕΛΛΑΔΑ
11:17
28/12/2011
Είναι ο Εφραίμ Νεφελίμ;
70
loading

Πρέπει να καταλήξουμε σε αυτή τη χώρα τι θέλουμε. Να τιμωρούνται οι υπεύθυνοι των σκανδάλων ή να γκρινιάζουμε; Να φτάνουμε ως το τέλος ή να επιστρέφουμε στην αρχή, όποτε το τέλος δεν μας αρέσει; Να υπάρχει δικαιοσύνη ή να αρχίζει παζάρια με τις προτιμήσεις μας; Θρησκευτικές, πολιτικές, ιδεολογικές, οικονομικές.

Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ήταν το μεγαλύτερο της μεταπολίτευσης. Ένα μοναστήρι υπό την ηγεσία μιας ομάδας διωγμένης κακήν κακώς από την Κύπρο, θέλησε να πάρει τη λίμνη Βιστωνίδα και τις γύρω εκτάσεις με χρυσόβουλα που εμφάνιζε ως τίτλους ιδιοκτησίας. Από τους αγρότες καλλιεργητές δηλαδή και από τους ψαράδες. Αυτό από μόνο του είναι σκάνδαλο.

Πάμε παρακάτω. Το δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση αποφάσισε πως η γη ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο. Πριν καθαρογραφεί η απόφαση, ο υπουργός Πέτρος Δούκας απέσυρε την διεκδίκηση του ελληνικού Δημοσίου χρησιμοποιώντας μια γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (οι νομικοί σύμβουλοι σήμερα είναι κατηγορούμενοι γι' αυτό). Αυτό ήταν παράνομο γιατί ήταν σε εξέλιξη νομική διαδικασία. Στη συνέχεια αυτή η γη ανταλλάχθηκε με απόφαση του υπουργού Μπασιάκου, με οικοδομικά φιλέτα σε όλη την Ελλάδα. Οι «εκτιμητές» μάλιστα είχαν αποτιμήσει ακριβά τις καλαμιές τις λίμνης και φτηνά τα φιλέτα. Ο λόγος για να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα το Βατοπέδι.

Και ενώ ο Εφραίμ έλεγε πως θέλει τη γη της Βιστωνίδας για να κάνει βυζαντινό χωριό, έφτιαξε offshore εταιρείες μαζί με φίλους και γνωστούς του, στις οποίες πήγαν τα οικόπεδα φιλέτα. Όλα αυτά έγιναν με διαδικασίες εξπρές τις οποίες εξασφάλισαν υπουργοί της κυβέρνησης. Από αποχαρακτηρισμούς δασών έως αρχαιολογικών χώρων.

Όταν το 2008 το «Κουτί της Πανδώρας» αποκάλυψε την υπόθεση, έγινε μια τεράστια προσπάθεια συγκάλυψης. Δεν τα κατάφεραν. Κατάφεραν ωστόσο να παραγράψουν τα αδικήματα των υπουργών. Με το νόμο Βενιζέλου (περί ευθύνης υπουργών) και αιφνίδιο κλείσιμο της Βουλής από τον Καραμανλή, όλα παραγράφηκαν. Όταν το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στην εξουσία, το μόνο αδίκημα που δεν είχε παραγραφεί ήταν του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Δεν υπήρχαν στοιχεία γι αυτό, αλλά για λόγους επικοινωνιακούς στήθηκε μια διαδικασία «τιμωρίας» η οποία δεν οδήγησε πουθενά.

Τα τρία αυτά χρόνια ωστόσο, η εφέτης ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, κατάφερε με στοιχεία που κατέθεσε η εκπομπή, να κάνει μια εκτεταμένη έρευνα. Με τα στοιχεία που συνέλεξε, διαπίστωσε πως 3 υπουργοί ήταν οι φυσικοί αυτουργοί του σκανδάλου, αλλά δεν μπορούσε να τους αγγίξει η Δικαιοσύνη, λόγω νόμου. Εντόπισε όμως 32 μη πολιτικά πρόσωπα που ευθύνονταν για το σκάνδαλο. Λίγο πριν τελειώσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ξεκίνησε μια σειρά από αφιερώματα στο Βατοπέδι. Η βάση του «ντοκιμαντέρ» είναι τα γυρίσματα που έχει χρηματοδοτήσει το Βατοπέδι και έχει πριν από μήνες διαφημίσει η «Πεμπουσία», μια οργάνωση του Βατοπεδίου. Αυτό το υλικό βρέθηκε χωρίς υπογραφή και αντίλογο να παίζει ως ντοκουμέντο αθώωσης του Εφραίμ. Σε αυτό μπορείτε να βρείτε ονόματα μοντέρ, μακιγιέζ και άλλων συντελεστών, αλλά όχι δημοσιογράφων που έκαναν την έρευνα.

Την ίδια εποχή ο Εφραίμ βρίσκεται στη Ρωσία να περιφέρει για μία ακόμη φορά την Αγία Ζώνη. Ο λόγος δεν ομολογείται αλλά υπάρχει. Ένα τμήμα της Κόκκινης Πλατείας, όπως και πολλά μετόχια στη Ρωσία ανήκουν στο Βατοπέδι. Με την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, η Μονή μπορεί να εγείρει διεκδικήσεις. Αυτές λοιπόν τις διεκδικήσεις έθεσε σε διαπραγμάτευση με τους Ρώσους ο Εφραίμ, προκειμένου να εξασφαλίσει την υποστήριξή τους. Σε ένδειξη καλής θέλησης πήγε την Αγία Ζώνη στην Πετρούπολη για προσκύνημα, δίνοντας στον χαμηλής πλέον δημοφιλίας Πούτιν προεκλογικά, μια θρησκευτική αίγλη και ψήφους πιστών.

Οι επαγγελματίες της θρησκείας στην Ελλάδα, φρόντισαν να δημιουργήσουν ένα κλίμα θρησκευτικότητας και διεθνούς κύρους για τον Εφραίμ. Ο ηγούμενος του Βατοπεδίου (αλήθεια γιατί παραμένει ενώ είναι καταδικασθείς και υπόδικος για κακουργήματα;) δεν είναι ένας ιδρυτής offshore που μπέρδεψε το προσευχητάρι με το μπλοκ επιταγών, αλλά σύμμαχος των Ρώσων στην μάχη της Ορθοδοξίας. Επιστρατεύονται ακόμη και «προφητείες» του Ιωσήφ του Βατοπεδίου (εκδιώχθηκε για παιδεραστία από την Κύπρο), που μιλάνε για νίκη της Ελλάδας και της Ρωσίας εναντίον των Τούρκων. Κάπου εκεί μπαίνουν και διάφορα λακοπούλια εφευρήματα για το ξανθό γένος, τα Νεφελίμ, τα Ελωχίμ και άλλα ευτράπελα. Όσο πιο γελοία είναι, τόσο πιο πολύ δημιουργούν γύρω τους προϋποθέσεις πίστης.

Και φτάσαμε εδώ που είμαστε. Με έναν τύπο ο οποίος έχει 3 κακουργήματα, μια καταδίκη ήδη, και πρέπει να προφυλακιστεί σύμφωνα με τον νόμο. Και υπάρχουν αυτοί, οι οποίοι επιμένουν πως δεν είναι ένας υπόδικος που έκανε κομπίνες, αλλά ένας θρησκευτικός ηγέτης που πρέπει να είναι ελεύθερος. Υπάρχει Έλληνας που με αυτές τις κατηγορίες δεν θα προφυλακιζόταν; Υπάρχει πραγματικός μοναχός που θα αρνιόταν να τραβήξει τον Γολγοθά του ώσπου να έρθει η ανάσταση; Ας απαντήσει ο καθένας σε αυτό. Και όσοι είναι δύσπιστοι, ας κοιτάξουν απλώς μια φωτογραφία του Εφραίμ. Στα μάτια.

Πηγή: koutipandoras.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

70
σχόλια
 1. avatar Θα σου πω μετά…

  Στο άρθρο υπάρχουν πολλά σημεία που μπερδεύετε μεταξύ τους, ας θεωρήσουμε από άγνοια. Το «σκάνδαλο» της Ι.Μ. Βατοπαιδίου ξεκινά από το αυτονόητο, ένας ηγούμενος διεκδικεί την περιουσία της Μονής του. Είναι αυτό αδίκημα; Είναι πνευματικό παράπτωμα; Για το πρώτο όχι, για το δεύτερο ας μας απαντήσουν οι αρμόδιοι, που είναι οι ιερείς κι όχι οι δημοσιογράφοι.
  Σαφώς και δεν είναι αυτή η υπόθεση το μεγαλύτερο «σκάνδαλο» της μεταπολίτευσης. Καταρχήν δεν ξέρουμε αν είναι όντως «σκάνδαλο» . Ας αφήσουμε να δούμε την έκβασή του. Τί να πούμε για το Χρηματιστήριο; Που όχι μόνο οδήγησε στην οικονομική καταστροφή εκατοντάδες οικογένειες, αλλά προκάλεσε και πλήθος αυτοκτονιών, για τις οποίες εσείς οι δημοσιογράφοι δεν επιδείξατε την ανάλογη ευαισθησία να αναδείξετε.
  Πάμε παρακάτω, γιατί υποστηρίζετε τόσο ένθερμα την προφυλάκιση του γέροντα Εφραίμ και όχι τη μη προφυλάκιση και τιμωρία όλων των υπουργών και υφυπουργών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση αυτή. Ή μήπως ο Εφραίμ ήταν αυτός που έβαζε τις υπογραφές στις εκτιμήσεις των ακινήτων και στις διάφορες υπουργικές αποφάσεις; Και εν πάσι περιππτώσει, ναι αν έφταιξε να τιμωρηθεί σύμφωνα με το Νόμο, αλλά η προφυλάκιση όπως θα ξέρετε ως δημοσιογράφος που κάνετε έρευνα γίνεται για 2 λόγους: α) όταν υπάρχει κίνδυνος να διαπραχθεί ξανά το αδίκημα, που στην περίπτωση αυτή δεν ισχύει αφού δεν υπάρχει 2η Βιστωνίδα και β) όταν υπάρχει κίνδυνος διαφυγής από τη χώρα, που και πάλι δεν ισχύει, αφού αν ήθελε θα μπορούσε να εξασφαλίσει μία πολυτελή φυγή και ζωή στη Ρωσία, όπου τον υποδέχθηκαν με τιμές αρχηγού κράτους.
  Και για ποιο λόγο δε θα έπρεπε να διεκδικήσει την περιουσία της Μονής στη Ρωσία; Αυτό δεν μας το εξηγείτε. Επίσης δε φαντάζομαι οι Ρώσοι να κ

  1. avatar Κωστας Μ.

   Θα σου πω μετα μιλας με την φωνη της λογικης αλλα εδω οπως θα εχεις καταλαβει μιλας σε ωτα μη ακουοντων. Η προκαταληψη ειναι κακος συμβουλος .
   Εν παση περιπτωσει καταφεραν οι μασονο-αθεοι και οι αμερικανοσιωνιστες να διχασουν τους Ελληνες .Γιατι αραγε ?
   Φοβαμαι πως μας ετοιμαζουν πολλες συμφορες και θελουν να μας εχουν διαιρεσει ωστε να αλληλοεξουδετερωνομαστε χωρις μενοντας αυτοι στο απυροβλητο.

  2. avatar Θα σου πω μετά…

   ...Επίσης δε φαντάζομαι οι Ρώσοι να κάθονταν 25 και 30 μέχρι και 50 ώρες στην ουρά μέσα στο κρύο για τον Πούτιν ή για το γέροντα.
   Για το αν θα έπρεπε αν παραμένει ηγούμενος ή όχι, αυτό δεν είναι κάτι που το αποφασίζει ο δημοσιογράφος ή ο λαός. Η Εκκλησία και οι Ι.Μονές διέπονται από κανόνες διαφορετικούς από αυτούς που ισχύουν στην πολιτεία. Ίσως μία έρευνα αντικειμενική, αν αυτό είναι δυνατό, θα σας πείσει.
   Οι επαγγελματίες της θρησκείας είναι οι ιερωμένοι και οι κληρικοί; Μάλλον απ’ αυτή τη φράση σας προδίδεται η προκατάληψη με την οποία αντιμετωπίζετε τη έρευνά σας.
   Τέλος, αν ο άνθρωπος φαίνεται από τα μάτια, αν βλέπαμε τα δικά σας μετά από τόση ταλαιπωρία και κατακραυγή, νομίζετε θα ήταν καλύτερο το αποτέλεσμα;

   1. avatar Λύκος μονός

    Αστο καλύτερα .....μην μας λες τίποτα.

   2. avatar Θα σου πω μετά…

    Σχόλιο χρήστη ΕΖ απο το koutipandoras.gr

 2. avatar Λύκος μονός

  Στην εβραϊκή Γλώσσα η λέξη «ΕΛΟΧΙΜ» έχει πολλές ερμηνείες.
  Σημαίνει τους Υιούς του Θεού, τους Αγγέλους, τους άρχοντες και τους ανθρώπους που διακρίνονται για την αρετή τους. Έτσι, σε πολλά κείμενα, όταν μιλούν για τους «ΕΛΟΧΙΜ», αλλού εννοούν τους Αγγέλους του Θεού και αλλού τα Παιδιά του Θεού. Συνεπώς, σε πολ­λές περιπτώσεις, οι Υιοί του Θεού μπορεί να αποκαλούνται Άγγελοι του Θεού, όπως επίσης και οι ενάρετοι άνθρωποι να αποκαλούνται κι αυτοί Άγγελοι. .....
  Επομένως, δεν ήταν δυνατό οι Άγγελοι να συνάψουν σχέσεις με τις κόρες των ανθρώπων και άρα, στο βιβλίο του Ενόχ, με τη λέξη «ΕΛΟΧΙΜ» εννοούνται οι ενάρετοι. Αυτό άλ­λωστε αποδεικνύεται και στο βιβλίο της «Γένεσης», όπου στο έκτο κεφάλαιο και τρίτο στίχο (6,3) ο Θεός αναφέρεται σε ανθρώπους και όχι σε Αγγέλους, όταν λέει: «Δεν θα παραμείνει το ζωοποιό Πνεύμα μου στους ανθρώπους για πάντα, γιατί είναι σαρκικοί». Επομένως, αυτοί που προσελκύστηκαν από τις όμορφες γυναίκες και ενώθηκαν μαζί τους ήταν οι ενάρετοι άνθρωποι και όχι οι Άγγελοι........
  «Βιβλίο του αγώνος του Αδάμ». Στο κείμενο αυτό ο Ιάρεδ, που στην Πα­λαιά Διαθήκη παρουσιάζεται σαν πατέρας του Ενόχ, μιλώντας στα παιδιά του τους λέει:
  «Σας εξορκίζω στη μνήμη του πατέρα μας Αδάμ και του Άβελ και του Σιθ και του Ενόχ, ακούστε με και μην κατεβείτε από το άγιο βουνό, γιατί αν κατεβείτε η ζωή και η ευσπλαχνία δε θα είναι πια μαζί σας και δε θα είστε πλέον παιδιά του Θεού, αλλά του Διαβόλου».
  Όλοι οι αναφερόμενοι....αρχαίοι Έλληνες.....αυτή ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ και ελπίζω να μην την αφήσετε και ...άλλο να είναι....
  η ελληνοχριστιανική θρησκεία ?????????

 3. avatar Übermensch

  "είναι ο εφραίμ νεφελίμ","...εξιλαστήριο θύμα","...άξιος"....λοιπόν, νομίζω πως πρέπει πλέον στην υπόθεση εφραίμ να μπει τίτλος από άλλο άρθρο..." «Μπέρδεψε» το ομαδικό όργιο με... βιασμό "...κ το μόνο νεφελίμ είναι ο Mccoy...

 4. avatar Κυνικός

  Ας τα πει κάποιος επιτέλους γιατί στη χώρα του παραλόγου όπου ζούμε, είδαμε και υποστηρικτές ενός ηγούμενου λες και είναι ο Ρομπέν των δασών. Έλεος με τους κάθε λογής ανόητους σ' αυτή τη χώρα. Δε μας φτάνουν οι απατεώνες έχουμε και τους υποστηρικτές τους....
  Πότε επιτέλους οι έλληνες θα σέβονται τους νόμους, όπως οι αρχαίοι μας πρόγονοι για τους οποίους κατά τα άλλα ήμαστε περήφανοι?

 5. avatar lillysiou

  Προσωπικα , ούτε εσωτερικό κενό νιώθω , ούτε τον θανατο φοβάμαι, ούτε χρειάζομαι μια τέτοια ''ιδέα'' να μου κρατάει το χέρι.. Τωρα αν καποιοι δεν εχουν βρει αλλες διεξοδους, τι να πω...η ευκολη λύση είναι η θρησκεία..

 6. avatar lillysiou

  Άδικα κουραζεσαι δυστυχως...Δεν ανοίγει εύκολα το μυαλό μετά από τόση πλύση εγκεφάλου, τόσων ετών..

 7. avatar Κωστας Μ.

  Φιλε Γιαννη ωραια ολα αυτα αλλα δεν μπορουν να σε σωσουν απο το εσωτερικο κενο και το φοβο του θανατου.
  Καλη τυχη , παντως σου ευχομαι να αισθανθεις καποτε το Χριστο να σου κρατα το χερι.

 8. avatar vasilis

  αφου εισαι διαβασμενος θα ξερεις οτι η θρησκεια ηταν η αφορμη . η αιτια ηταν και θα ειναι παντα το χρημα
  αυτο που δεν μπορω να καταλαβω με αυτους που εχουν τα < < ματια ανοιχτα >> ειναι γιατι θελουν ντε και καλα να τα ανοιξουν και στους αλλους και δεν τους αφηνουν να απολαυσουν το < < σκοταδι τους >>
  αν καποιος θελει να ειναι στο κοπαδι αστον να ειναι .και μη ξεχνας οτι ενα ειναι απολυτο . ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ

 9. avatar napoleon zervas

  Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΚΙΑΗ ΠΟΛΥΠΡΑΓΜΑΤΟΣΥΝΗ ΟΛΩΝ. ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΟΙ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΑΣ. Ο ΕΦΡΑΙΜ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΣ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΒΑΒΥΛΗΣ. ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ. ΑΡΚΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ...

 10. avatar voreios

  ΜΕΓΑΛΕ...ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΠΟΛΥ ΑΡΑΓΕ, ΕΣΥ Ο ΤΟΣΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΑΥΤΑ; ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΚΙ ΑΣΕ ΜΑΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΟΠΑΔΙ ΜΑΣ...

 11. avatar parabola

  ειχα ακουσει παλαιοτερα τον π.Φιλοθεο Φαρο να λεει σε μια συνεντευξη πως αυτοι που διαλαλουν δεξια και αριστερα την πιστη τους, μαλλον τον εαυτο τους προσπαθουν να πεισουν περι αυτου και οχι τους αλλους. Αναφεροταν κυριως σε ρασοφορους αλλα ισχυει για ολους μας. Ειναι χαρακτηριστικο μοτιβο συμπεριφορας και οχι μονο για το θεμα της πιστης αλλα γενικοτερα. Λατρευω τον/την ταδε, πιστευω στη ταδε ιδεα/θρησκεια, ειμαι ετσι ειμαι αλλιως. Εχει πλακα και ισχυει, παρατηρηστε το.

 12. avatar Tsouxtra

  Δεν έχω κανένα λόγο να κρυβομαι, όπως δεν έχω και κανένα λόγο να μπω σε διαγωνισμό για το ποιός είναι ο καλύτερος χριστιανός - πράγμα που κάνεις εσύ πολλές φορές. Ούτε αυθεντία το παίζω. Θα το ξαναπώ όμως...γιατί δεν το κατάλαβες... Η πίστη αφορά τον καθένα και μόνον αυτόν. Η διαφήμηση της πίστης απέχει πολύ απο τον χριστιανισμό . Το ίδιο και να χρησιμοποιείς τον Χριστό μέσα σε κάθε σου φράση και...μάταια. Σου λέει κάτι αυτό ?
  Φυσικά οι διαφορετικές απόψεις δεν μας κάνουν αντίπαλους. Ας μείνουμε λοιπόν στις πράξεις. Έτσι κι αλλιώς όλοι απο αυτές κρινόμαστε....

 13. avatar Κωστας Μ.

  Απο αυτα που με υφος αυθεντιας ειπες μου φανηκες για θρησκειολογος ...δε σε εβρισε ντε.
  Το οτι δε λες σε τι πιστευεις σημαινει πολλα και μπορουμε να υποθεσομε ο,τι θελουμε ...Γιατι παρεξηγεισαι απο τα αποτελεσματα της ασαφειας σου ?Δικη σου η επιλογη .
  Το να χτυπας τον αλλο που ειναι ντεκλαρε ενω εσυ κρυβεσαι για να μενεις στο απυροβλητο δεν ειναι και πολυ γενναιο...
  Οσο για το αν κανω πραξη τα οποια πιστευω μου επιτρεψε μου να το γνωριζω μονο εγω.
  Χριστιανος δεν ξερω αν εχω το δικαιωμα να λεγομαι , παντως πιστευω στον Χριστο .
  Προσωπικα δεν εχω κατι εναντιον σου , απλως ανταλλασομε αποψεις .Το οτι δε συμφωνουμε σε ολα δε μας μετατρεπει σε αντιπαλους νομιζω.

 14. avatar Tsouxtra

  Να 'σαι καλά γιατρέ μου.....Κάθε πότε να παίρνω αταράξ λες ?

 15. avatar Tsouxtra

  Θρησκειολόγος ούτε είμαι, ούτε έχω βλέψεις να γίνω. Μη σου πάρω την έδρα ε ! Το σε τι πιστεύω δεν αφορά ούτε εσένα ούτε και κανέναν άλλο. Διάβασε λίγο παραπάνω για το τι επιβάλλεται να κάνουν (όχι μόνο να λένε) οι χριστιανοι και θα διαπιστώσεις πόσο λάθος είσαι όταν "φωνάζεις" για το πόσο χριστιανός είσαι. Πράξεις αγαπητέ....πράξεις. Δες λίγο τον διπλανό σου , βοήθα τον όπως μπορείς κι άσε τις θεωρίες.

 16. avatar parabola

  και το ισλαμ αυτο επιβαλλει στα δικα του προβατα.

 17. avatar Κωστας Μ.

  Τσουχτρα αντι να το παιζεις θρησκειολογος πες μας σε τι πιστευεις εσυ κι αν ειναι ωραιο να το ακολουθησομε.
  Οι χριστιανοι επιβαλλεται να μιλουν για τον Χριστο , δεν το γνωριζεις αυτο?

 18. avatar chrisp

  Εαν ασχοληθεις θα μαθεις εαν σου πω θα το αμφισβητησεις. Ψαξε και θα γνωρισεις.

 19. avatar Tsouxtra

  Όντως η ημιμάθεια και η πολυπραγμοσύνη είναι το θέμα... Εσύ για παράδειγμα και η σιγουριά σου για την αθωότητα του Εφραίμ. Οπότε..... τι την θες την "ελεύθερη" δικαιοσύνη Ναπολέοντα ?

 20. avatar Tsouxtra

  Αυτός που πιστεύει στο Χριστό, δεν νιώθει την ανάγκη να διαφημήζει την πίστη του...μεγάλε ! Κατάλαβες εσύ και το...κοπάδι ?

 21. avatar Tsouxtra

  Τι ΑΚΡΙΒΩΣ (οχι γενικούρες παρακαλώ) προσέφερε ο εν λόγω ....παππούλης ?

 22. avatar parabola

  σε διασταυρωση με νυφιτσα.

 23. avatar Κωστας Μ.

  Παραβολα ... ο,τι ναναι... ασε τους διαβολους και προβληματισου γιατι ξεθαψαν μια υποθεση που οι επισημες εξεταστικες επιτροπες αποφασισαν οτι δεν ειναι σκανδαλο και ουτε ζημιωθηκε το κρατος.
  Το βαθυ κρατος του ΠΑΣΟΚ εχει κι αλλες υπερατλαντικες ντιρεκτιβες να σερβιρει ... μην ανησυχεις δε θα αφεθει ετσι αμαχητι να πεσει κατω απο το 10% ...
  Εν τω μεταξυ εσεις φωναζετε για τον γεροντα Εφραιμ ... επιτελους βρηκατε τον ενοχο της δυστυχιας ...

 24. avatar Κωστας Μ.

  Γιαννη καθολου δε λεω αυτα .Εσυ τι εισαι ?Πρακτορας της αμερικανικης πρεσβειας και θιχτηκες?

 25. avatar parabola

  ναι ρε γιαννη ετσι ειναι. που σου φαινεται το περιεργο?και επισης οποιος διαφωνει με τον κωστα ειναι τρισκαταρατος ακολουθος του διαβολου ενω οποιος συμφωνει κερδιζει επαξια μια θεση στο βασιλειο των ουρανων μαζι του, εκ δεξιων του εφραιμ (ο Ιησους ειναι λιγος μπροστα στον αγιο γεροντα).Οχι πες μου, τι το περιεργο βρισκεις? αλλα μαλλον εισαι και συ ανοητος, αθεος, ακριτος, ασεβης, αλιβανιστος, απιστος και οτι αλλο μας ξεφουρνιζει ο κωστας που ασπαζεται τη θρησκεια της αγαπης. (και αλλο συντομο ανεκδοτο)

 26. avatar Λύκος μονός

  Ντουβ.....αν ξέρεις να διαβάζεις ή αν διάβασες τίποτε από τα παραπάνω,
  τότε οι αριστεροί δεν χρειάζονται καθόλου, για να αποδομήσουν οτιδήποτε.
  Μόνον ελάχιστο μυαλό, αλλά να δουλέψει.
  Όχι πολύ και το..... "κάψουμε" ....λιγάκι.

 27. avatar Übermensch

  μην λες όλοι οι έλληνες...δεν λειτουργούν όλοι το ίδιο...κ αυτοί που aναφερεις ως έλληνες..δεν είναι.πες τους νεοέλληνες αλλά.. όχι έλληνες!ντροπιάζεται τ όνομα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει