Αποσπάσματα από το βούλευμα και την απολογία Εφραίμ

Είναι μία προσωπικότητα με «ροπή στην εγκληματική δράση»


ΕΛΛΑΔΑ
18:56
28/12/2011
Αποσπάσματα από το βούλευμα και την απολογία Εφραίμ
50
loading

Ως ιθύνοντα νου στην υπόθεση των ανταλλαγών της Μονής Βατοπεδίου εμφανίζεται ο προφυλακισμένος ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ από τους δικαστές του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, οι οποίοι τον χαρακτηρίζουν άτομο με ροπή στην εγκληματική δράση.

Το δικαστικό συμβούλιο αμφισβητώντας το ενδεχόμενο να έχει πλέον μετανιώσει ο ηγούμενος, τονίζουν πως «η τυχόν μέχρι σήμερα καλή συμπεριφορά του…. δεν είναι αποτέλεσμα της ελεύθερης βούλησής του, αλλά της αναμενόμενης δικαστικής κρίσης ενόψει της εμφανίσεώς του στην ανακρίτρια».

Σημειώνουν ότι επειδή εξακολουθεί να διατηρεί την ιδιότητα του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, υπάρχει κίνδυνος να εκμεταλλευθεί και πάλι την ιδιότητά του αυτή για τη διάπραξη και άλλων πράξεων που συνδέονται με τ’ αδικήματα που τον βαρύνουν.

Η ροπή του ηγούμενου Εφραίμ προς την εγκληματική δράση αποτελεί, σύμφωνα με τους εφέτες, στοιχείο της προσωπικότητάς του, και αυτό προκύπτει από τον επιτήδειο και μεθοδευμένο τρόπο που ενεργούσε.

Από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2001 ως το 2008, κατόρθωσε, όπως επισημαίνεται στο βούλευμα, να πείσει μεταξύ άλλων υπουργούς και υφυπουργούς για την έκδοση υπουργικών αποφάσεων που συνιστούσαν «ουσιαστικά χαριστική παραχώρηση εκτάσεων στη Μονή, νομικούς συμβούλους και παρέδρους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αρμόδιους υπαλλήλους της ΚΕΔ, και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κλπ.

Ο ισχυρισμός του Εφραίμ πως δεν μπορεί να προφυλακιστεί τη στιγμή που οι υπουργοί που φέρονται ως συμμέτοχοι ή αυτουργοί δεν παραπέμπονται, φάνηκε ανίσχυρος να πείσει του εφέτες που τον απέρριψαν αξιολογώντας την κοινή πεποίθηση της εφέτου ειδικής ανακρίτριας αλλά και του εισαγγελέα πως σε βάρος του προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής.

Σε αυτό μάλιστα, όπως σημειώνεται στο βούλευμα, δεν υπήρξε διαφωνία ανάμεσα στην κ. Καλού και τον εισαγγελέα Παναγιώτη Ματζούνη ο οποίος ωστόσο δεν διαπίστωσε ούτε «προσωπικό συμφέρον» ούτε «εγκληματική ροπή» στο πρόσωπο του ηγούμενου Εφραίμ. Για το λόγο αυτό ζήτησε να έχει ανάλογη ποινική αντιμετώπιση με το μοναχό Αρσένιο και να του επιβληθούν οι ίδιοι περιοριστικοί όροι.

Απολογία Εφραίμ

Βροχή ερωτήσεων δέχθηκε από την εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού στην απολογία του ο ηγούμενος Εφραίμ ο οποίος προσπαθώντας ν’ αντικρούσει τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζει, υποστήριξε ότι η Μονή Βατοπεδίου δεν επεδίωξε τις ανταλλαγές αλλά αυτές επιβλήθηκαν από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ και αποτελούσαν, ούτε λίγο ούτε πολύ, μονόδρομο.

Όσο για τα δικά του κίνητρα, ήταν πάντοτε «ευγενή» χωρίς σκοπό εξαπάτησης του δημοσίου.

Εφραίμ: «Εμείς πάντοτε είχαμε ευγενή κίνητρα. Θέλουμε με εμπειρικό τρόπο να μαρτυρήσουμε την αλήθεια της Ορθοδοξίας σε όλη την Οικουμένη και νυχθημερόν όλοι οι πατέρες και εγώ ταπεινά θυσιαζόμαστε για το λαό του Θεού. Δεν έχουμε ιδιοτελή ελατήρια για καμία κίνησή μας και προσπαθούμε με τις ταπεινές δυνάμεις μας να παρηγορούμε τους ανθρώπους που μας πλησιάζουν».

Ο ηγούμενος Εφραίμ αναφερόμενος στις επίμαχες ανταλλαγές μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του ελληνικού Δημοσίου, είπε ότι ο ίδιος μάλιστα είχε αντιδράσει αλλά δεν υπήρχε άλλη διέξοδος.

Εφραίμ: Δεν θέλαμε τις ανταλλαγές, αλλά μας επιβλήθηκαν από την τότε κυβέρνηση για να ικανοποιηθούν οι τοπικοί φορείς που δεν μας ήθελαν εκεί…..

Ερ: Εφόσον δεν θέλατε τις ανταλλαγές τι σας εμπόδιζε να τις αρνηθείτε;

Εφραιμ: Μας έπεισαν οι νομικοί μας σύμβουλοι ότι δεν είχαμε άλλη διέξοδο γιατί διαφορετικά θα είχαμε μακροχρόνιες διενέξεις πράγμα το οποίο δεν επιθυμούσαμε.

Ο ηγούμενος Εφραίμ αρνήθηκε πως προσπάθησε να επηρεάσει τους τότε υπουργούς. Όσο για τις επισκέψεις του στα γραφεία του στην Αθήνα, είπε πως «έτσι συνηθίζεται στο Άγιο Όρος, την πρώτη φορά να πηγαίνει ο Ηγούμενος και να ξαναπηγαίνει μόνο αν είναι μεγάλη ανάγκη. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να επηρεάσουμε αθέμιτα τις αποφάσεις των Υπουργών». Όσον αφορά τις επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, υποστήριξε πως είχαν σκοπό την επίδοση προσκλήσεων. Με το διευθυντή του τότε πρωθυπουργού Ιωάννη Αγγέλου, περιορίζονταν οι συζητήσεις τους, όπως είπε ο ηγούμενος Εφραίμ, σε θέματα που σχετίζονταν με την Αγιορείτικη παράδοση και όχι με τη Μονή εκτός από μία φορά, χωρίς ωστόσο εκείνος να δείξει κανένα ενδιαφέρον.

Εφραίμ: Στη ροή του λόγου, όταν φτάσαμε στα χρυσόβουλα, του είπα ότι είμαι λυπημένος γιατί δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν έκανε δεκτό το μόνιμο πάγιο και ποθητό αίτημά μας να μας δώσει τη διαχείριση της λίμνης και μας εξαπέστειλαν από το μετόχι μας. Του το είπα και αυτός σαν αφηρημένος δεν έδειξε ενδιαφέρον και είπε ότι δεν ασχολείται με αυτά και ότι αυτά είναι των αρμοδίων. Δεν μου έδωσε σημασία. Άλλη φορά δεν του έκανα λόγο γι’ αυτό το πράγμα.

Ερ: Είναι φυσιολογικό να μην σας δώσει σημασία ο κ. Αγγέλου για το θέμα σας, έστω και για λόγους ευγενείας;

Εφραίμ: Τα πράγματα είναι όπως σας τα είπα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

50
σχόλια
 1. avatar nikst

  Οσοι εχουν πειρα απο πωλησεις , δωρεες ,μεταβιβασεις η γονικες παροχες γνωριζουν οτι αν δεν απευθυνθουν σε ειδικους,δεν προκειται να βγαλουν ακρη λογω των πολλων και αλληλοσυγκρουομενων νομων.Πολεοδομοι,μηχανικοι,
  νομικοι και συμβολαιογραφοι σαν ειδικοι κανουν ολη την διαδικασια με το αζημιωτο,φυσικα.Στην περιπτωση εφραιμ εχουμε το παραδοξο,και με δικαστικη αποφαση παρακαλω,ενας μοναχος να γνωριζει τα παντα,αλλα και να καταφερνει να εξαπατα ολους τους ειδικους και τους υπουργους μαζι.Η μας λειπει η κοινη λογικη η νομιζουν οτι απευθυνονται σε χαχολους.

  1. avatar Κωστας Μ.

   Μη σου φαινεται παραξενο ,ο λαος ειναι ευκολοπιστος . Τα ΜΜΕ ναναι καλα...Για ολα , ακομα και για τοφαγητο που μου καηκε χτες , ο Εφραιμ φταιει...

 2. avatar amwmos 2012

  Η επιλεκτική δικαιοσύνη δεν είναι δικαιοσύνη

 3. avatar sovokai

  Τους δυστυχους τους υπουργούς... Νομίζω ότι η δικαιοσύνη τους αντιμετωπίζει σαν 14 χρονών παιδάκια που επηρεάστηκαν απο κάποιον μεγαλύτερο...

 4. avatar el

  εγώ ξέρω ότι οι μοναχοί στο άγιο όρος δεν έχουν σχέση με χρήμα γενικά . Οι μεγάλες μορφές που πέρασαν , τυχόν προσφορές πιστών , της έδινας κατευθείαν σε άλλους . Λοιπών με ξενίζει η ιδέα ενός αγιοριτη να διαχειρίζεται ποσά και να διαχειρίζεται περιουσίες . Δεν γνωρίζω αν ο άνθρωπος φταίει η όχι, ας τα βρούνε . Θεωρώ όμως ότι ένας αντιπρόσωπος του Θεού καμία σχέση δε πρέπει να έχει με τέτοια θέματα, αλλά να είναι σε ένα κελί και να προσεύχεται . Φωτεινά παραδείγματα πάμπολλα .

  1. avatar 1,2,3 ωπ

   el,πραγματι οι μοναχοί στο άγιο όρος δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ σχέση με το χρήμα.οι ηγουμενοι όμως της Βατοπεδίου και της Ιβήρων ηταν πάντα μπιζναδόροι και γενικότερα έχουν πολυ ύποπτο ρόλο.για να πω ενα παράδειγμα,οταν ηταν να ξεκινήσει η επανασταση της Χαλκιδικής οι μονές του Α.Ο. υποσχέθηκαν οικονομική και οχι μόνο βοηθεια.οταν ομως ξεκινησε η επανάσταση οι πρωτες μονές που την κάναν "γυριστή και κωλοτούμπα" ηταν αυτες οι δύο,συμπαρασέρνοντας κι αλλες.τελικα οι μοναδικές μονές που βοήθησαν ηταν η Σίμωνος Πέτρας και η Εσφιγμένου.κατά περίεργη σύμπτωση, η Σίμωνος Πέτρας και η Εσφιγμένου ειναι οι πιο φτωχές μονές του Α.Ο.

   1. avatar el

    ευχαριστώ για την πληροφόρηση , δε γνώριζα τέτοιες λεπτομέρειες . Παρ'όλα αυτά είναι περίεργο πως στον ιερό αυτό χώρο υπάρχουν τέτοιου είδους άτομα . Στο μυαλό μου το περιβολή της Παναγίας κατοικείται από μοναχούς που τείνουν στην τελείωση . Δεν κλονίζει τη πίστη μου φυσικά απλά συζήτηση κάνουμε .

    1. avatar Aeriko

     Και οι κύριοι που εμφανίζονται με καταχωρήσεις τους ως "γνώστες" και "Χριστιανοί ανώτεροι όλων μας" δε μας απαντάνε, γιατί ο Εφραίμ και η παρέα του εκδιώχθηκαν από την Κύπρο.. Οι μοναχοί στη Σίμωνος Πέτρα και στην Εσφιγμένου, όπως πολύ σωστά αναφέρει ο χρήστης 1,2,3 ωπ, αλλά και σε άλλες μονές μέσα και έξω από το Άγιο Όρος (αναφέρομαι και σε μοναχές σε διάφορα μοναστήρια), είναι πραγματικά άνθρωποι του Θεού.

 5. avatar Κωστας Μ.

  Εδω πλεον πρεπει να παρουν θεση ο αρχιεπισκοπος Ιερωνυμος και ο Οικουμενικος πατριαρχης .
  Τα πραγματα ειναι σοβαροτατα και παντελως απαραδεκτα {το λιγοτερο}.
  Ανοιξαν τους ασκους του Αιολου και θα θερισουν θυελλες οι ιεροεξεταστες πολιτικαντηδες.

  1. avatar Tsouxtra

   Απο πότε ο Εφραίμ εγινε συνώνυμο της Ορθοδοξίας αγαπητέ και για χάρη του θα πρέπει όλοι να το παίξουν συνήγοροι υπεράσπισης ?

   1. avatar Κωστας Μ.

    Φυσικα και δεν ειναι συνωνυμο της ορθοδοξιας , αυτο ομως δε μας δινει το δικαιωμα να τον διαπομπευσουμε και να τον εξοντωσομε φυσικα και ηθικα χωρις δικη.
    Μιλαμε για απερισκεπτη και ωμη σκληροτητα.

    1. avatar Tsouxtra

     Ναι απλώς η ...εν λόγω ευαισθησία είναι κομματάκι επιλεκτική. Δεν αγγίζει απλούς πολίτες που μέχρι να αποδειχθεί η αθωότητα ή η ενοχή τους διαπομπεύονται και εξοντώνονται φυσικά και ηθικά χωρίς δίκη ! Δυο μέτρα και δύο σταθμά...

     1. avatar Κωστας Μ.

      Τσουχτρα εισαι αρκετα εξυπνη για να καταλαβαινεις τη διαφορα και τους συμβολισμους .

 6. avatar Κωστας Μ.

  Τι τερας αυτος ο ηγουμενος!
  Παρεσυρε αθωους υπουργους και υφυπουργους και ανωτερους κρατικους υπαλληλους !!!!!!!!!!!!
  ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΙΘΑΝΟΤΑΤΟ ....ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΑ ....
  εχει μια ακαταμαχητη ροπη στην εγκληματικη δραση !!!!!!!!!!!
  Ρε παιδια τι ολικη μεταφορα στη λαμπρη εποχη της Ιερας Εξετασης ειναι αυτος ο εφιαλτης ?

  1. avatar Κωστας Μ.

   Καλω τους ''εφραιμικους'' να μη βαζουν αρνητικες .Ειρωνικο ειναι το σχολιο μου. Ειδατε τη λεξη τερας και κοπανατε...

 7. avatar ronin

  Απατεώνα Εφραίμ με τις κυπριακές οφφσηόρη ΙΣΟΒΙΑ ΡΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 8. avatar Unknown

  βαλτε μεσα τον τραγο...!!!

  1. avatar Κωστας Μ.

   Τραγο να λες τον πατερα σου οχι τον πατερα μας.

   1. avatar Unknown

    ποιον πατέρα σου ρε ? κανε ένα ντουζ με κρύο νερό και μετά ξαναμίλα μας

    1. avatar Κωστας Μ.

     Οταν λεω πατερα μας εννοω συμβολικα τον πατερα των πιστων .Οσοι δεν πιστευουν φυσικα και δεν αποκαλουν εναν ιερεα , πατερ. Η κανω λαθος ?
     Λιγος σεβασμος στην πιστη εκατομμυριων συμπατριωτων μας ειναι το ελαχιστο για να μπορουμε να ζουμε μαζι χωρις βρισιες περι ...τραγων.
     Υ.Γ. Εσυ unknown θα μου πεις ποιον θα θεωρω πατερα μου ? Μιλα κοσμια σε ανθρωπους που δε γνωριζεις.
     Εκτος και θελεις να περασομε στο ανωτερο σταδιο των εξυπνακιστικων υβρεων και υποτιμησεων...

     1. avatar Aeriko

      Εσύ πάτερ αποκαλούσες και τον Παπαρούπα?

   2. avatar Tsouxtra

    Εγώ έχω πατέρα και δεν είναι ο Εφραίμ. Εσύ ?

   3. avatar parabola

    δικος μου παντως δεν ειναι οποτε μιλα για τον εαυτο σου παπαδοπαιδι.

 9. avatar petmath

  Οι διάφοροι υπουργοί που υπέγραψαν γιατί είναι ελεύθεροι;;;;Παντού σκοπιμότητες !!!

 10. avatar petaloudas

  Δηλαδή οι αποφάσεις των Δικαστηρίων που δικαίωναν (τη Μονή και όχι τον ίδιο) ήταν από πιέσεις...;Kαι γιατί δεν εγκαλεί τους Δικαστές που δικαίωσαν τη Μονή..;
  O Ηγούμενος ζημίωσε το Δημόσιο αποκομίζοντας ίδιον όφελος και περιουσία...;Ως άτομο μιλώντας,όχι ως Μοναστήρι..Γιατί αν δεν προκύπτει κάτι τέτοιο με ποιό δικαίωμα τον προφυλακίζει..;
  Yπάρχει περίπτωση να ξαναεγκληματίσει ισχυρίζεται η κυρία Ανακρίτρια..Δηλαδή βάζει παλούκια και περιφράζει εκτάσεις του Δημοσίου και τις καρπώνεται..;Γιατί αν δεν ισχύει αυτό και θεωρεί έγκλημα η Ανακρίτρια τη δικαίωση από τα Δικαστήρια τότε κάποιο θέμα σοβαρό προκύπτει...
  Τέλος,κατηγορεί για πράξεις που δεν ταιριάζουν στην πνευματική αποστολή και στο Μοναχικό Σχήμα...Δηλαδή θέλει να αποσχηματίσει τον Μοναχό...;Που είναι Ηγούμενος...; [...]

 11. avatar Stamatis12

  "επειδή εξακολουθεί να διατηρεί την ιδιότητα του καθηγουμένου ..... με τ’ αδικήματα που τον βαρύνουν." : Δηλαδή ή ηγούμενος και φυλακή, ή ξυλωμένος!
  "Από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2001 ως το 2008, ...... και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κλπ. ": Πω πω πω πω πω, μάγος! Φυλακή, φυλακή. Επικίνδυνος!

  1. avatar Κωστας Μ.

   Σταματη 12 τολμας να τα βαλεις με την αλαθητη Ιερα Εξεταση ?
   Στην πυρα κι εσυ εν δυναμει εγκληματια !
   Ολοι στην πυρα εφραιμιστες !

 12. avatar chrisp

  οι περισσοτεροι νομιζουμε οτι οι μοναχοι ειναι σαν εμας δηλαδη ανθρωποι που βλεπουν τον συνανθρωπο τους μονο σαν ενα μεσο για να επωφεληθουν οι ιδιοι και δεν μπορουμε να καταλαβουμε πως ενας ανθρωπος μπορει να ειναι τοσο απλος και καθαρος. διαβαζουμε την απολογια του και μπαινοντας στην θεση του αντιλαμβανομαστε τα ψεματα γιατι ειμαστε αυτοι που ειμαστε. ο γεροντας ομως ειναι απο εκει που ειναι, και καλο ειναι να τον γνωρισουμε περισοτερο πριν τον καταδικασουμε εμεις γιατι οι αλλοι το εχουν κανει ηδη.
  ας αφησουνε τους τραγους και ας πιασουν τους κλεφτες αν μπορουν. ολοι καταδικαζεται αλλα τι; διαβαστε, γνωριστε διαφορετικα ειστε σαν τον ανεμο που φυσαει απο ολες τις πλευρες.

  1. avatar Κωστας Μ.

   Chrisp σου βγαζω το καπελο !

  2. avatar evan

   οι μοναχοί και οι παπάδες είναι τραπεζίτες ,κλέφτες απατεώνες ,που κρύβουν όλες της βρώμες τους κάτω από τα ράσα .............ξυριστε τους όλους ...............

 13. avatar evan

  όλους τους τράγους να τους βάλουνε φυλακή όλους να μην αφήσουνε κανένα ....................
  απατεώνες .........................

  1. avatar Κωστας Μ.

   Αλβανος εισαι εβαν ?

   1. avatar parabola

    κωστα το ερωτημα σου ειναι ασχετο και μικροπρεπες. προσπαθησε να ηρεμησεις, καταντας γραφικος.

    1. avatar Κωστας Μ.

     Parabola αυτους που βριζει ολους τους ιερωμενους και λεει ως αλλος Εμβερ Χοτζα να τους βαλουν φυλακη δεν ειναι μικροπρεπης και ταραγμενος και γραφικος , αλλα κατα τη γνωμη σου ειμαι εγω που τον κεντρισα με την πιθανη αλβανικη καταγωγη του ? Απλως το ανεφερα γιατι μη νομιζεις πως εξαερωθηκαν οι οπαδοι του Χοτζα που ειχε μετατρεψει τις εκκλησιες σε σταβλους και σκοτωσει εκατονταδες ιερωμενους...Πολλοι απο αυτους βρισκονται και στην Ελλαδα.
     Οταν λεω τον πατερα μας εννοω αυτους που σεβονται τους ιερωμενους και οχι αυτους που τους μισουν .
     Γιατι ανησυχησες τοσο ?Γιατι υπερασπιζεσαι εναν υβριστη?

     1. avatar parabola

      καθολου δεν ανησυχησα και κανεις δε χρειαζεται την υπερασπιση μου. Ποσως με ενδιαφερουν οι οπαδοι (ή μη) του χοτζα και ουτε νομισα τιποτα για δαυτους. Η πιθανη αλβανικη καταγωγη του δε με αφορα οπως δεν αφορα και το θεμα των απατεωνων κληρικων εν Ελλαδι. Και τελος, καθολου δεν κινδυνευει η θρησκεια σου απο τους αλβανους ή μη ή απο τους απιστους οπως χαρακτηριζεις τους διαφωνουντες. Απο τους υπηρετες της κινδυνευει που ελαχιστοτατοι απο αυτους τυγχανουν αξιοι σεβασμου.

  2. avatar tavafis

   ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο "μπαλέτο"...κάνε μια πιρουέτα τώρα ....

  3. avatar voreios

   ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ ΦΙΛΑΡΑΚΟ; ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ...

 14. avatar ermioni

  οι υπόλοιποι που 'ναι έξω ...θα ρθει άραγε η σειρά τους;

  1. avatar ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ

   ´Οχι, δεν θα έρθει ποτέ η σειρά τους.

 15. avatar V4Vendetta

  Αφού υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή του,δεν καταλαβαίνω γιατί να μην φυλακιστεί...Επειδή είναι παπάς είναι στο απυρόβλητο;;Τέλος πια το παραμύθι με τις θρησκείες...Απο εκεί και πέρα δεν πρέπει να την πληρώσει μόνο αυτός αλλά και όλοι οι άλλοι που εμπλέκονται,απο βουλευτές μέχρι παπάδες,μηδενική ανοχή...

  1. avatar Κωστας Μ.

   Β4Βεντεττα συμφωνω να φυλακιστει αν φταιει , αλλα αυτο μελλει να αποδειχτει στη δικη . Η διαπομπευση του και το λυντσαρισμα του στο κολοσσαιο νομιμοποιειται στη συνειδηση σου ?
   Σε ρωτω γιατι θεωρω οτι εχεις κριτικο και ανθρωπιστικο πνευμα και σε πολλα εχω συμφωνησει μαζι σου .

   1. avatar V4Vendetta

    Γεια σου Κώστα,καλές γιορτές (όσο καλές γίνεται να είναι και όσες μέρες απέμειναν).Ναι δεν διαφωνώ μαζί σου στο σημείο του ''λιντσαρίσματος''. Πρέπει απλά και ήρεμα να δικαστεί όπως ο οποιοσδήποτε ''παραβάτης''. Τι θεωρείς όμως λιντσάρισμα και διαπόμπευση στην εν λόγω περίπτωση;; Στο θέμα ''Βατοπέδι'' πιστεύω ότι πρέπει όλοι να τιμωρηθούν ανεξαρτήτως θέσεως και με τα ίδια κριτήρια. Πρόκειται για λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου, δικά σου, δικά μου και όλων όσων πληρώνουν.

    1. avatar Κωστας Μ.

     V4Vendetta επισης χρονια πολλα.
     Συνφωνω απολυτως πρεπει απλα και ηρεμα να δικαστει οπως ο οποιοσδηποτε ''παραβατης'' .
     Ομως στην παραβαση του Βατοπεδιου εμπλεκονται 6 υπουργοι και υφυπουργοι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τριαντα αλλοι ανωτεροι κρατικοι υπαλληλοι κ.α.
     Εγω βλεπω τον ηγουμενο του σπουδαιοτερου κοινοβιου της χωρας να φυλακιζεται απο τις 24 Δεκεμβριου {δηλαδη απο τις 365 ημερες του χρονου επρεπε να φυλακιστει χριστουγεννιατικα ?} γιατι εχει μια ακταμαχητη ροπη προς την εγκληματικοτητα !!!
     Αμ λοιπον το εγκλημα ειναι τοσο φοβερο οι συναυτουργοι γιατι απαλλαχτηκαν απο τις επιτροπες επι επιτροπων ,οι οποιες δεν βρηκαν καμμια παρανομια ?
     Εδω μιλαμε για την απολυτη σχιζοφρενεια και συγγνωμη θρησκος και παπαδοπαιδι δεν ειμαι και επανειλημμενως εχω συγκρουστει με φανατικους χριστιανους , αλλα την εξοφθαλμη αδικια και το στραμπουληγμα του εγκεφαλου μου δεν μπορω να τα δεχτω .Συγγνωμη , αλλα πεστε με ανικανο...

     1. avatar V4Vendetta

      Έχεις δίκιο Κώστα για αυτό και είπα ότι πρέπει ΟΛΟΙ να τιμωρηθούν,συμφωνώ. Η χρονική στιγμή με βάζει και εμένα σε σκέψεις, υπο τον φόβο μήπως μας πλασάρουν τίποτα άλλο για την σωτηρία μας,παρόλα αυτά το γεγονός ότι συνέπεσε;; το οργάνωσαν;; Χριστούγεννα δεν νομίζω ότι πρέπει να διαδραματίζει ιδιαίτερο ρόλο. Πάντως θεωρώ ότι λέμε το ίδιο πράγμα!Άσχετο με την υπόθεση,αναφέρεις ''του σπουδαιότερου κοινόβιου της χώρας''. Δέχομαι την ιστορία της μονής αλλά και γενικά του Άγιου Όρους αλλά αυτός ο αποκλεισμός των γυναικών απο τους ''εκπροσώπους'' του θεού του Χριστιανισμού δεν μου βγάζει και τόση σπουδαιότητα....Το θεωρώ αρκετά αντιφατικό. Μπορεί ο οποιοσδήποτε να υποστηρίξει ότι δεν έχει να κάνει με κάποια μορφή διάκρισης (ανώτερος ο άντρας απο την γυναίκα) αλλά ώστε να είναι προσηλωμένοι οι μοναχοί στο έργο τους..Εντάξει μόνο που ο σωστός ''μοναχός'' είναι αυτός που απαρνιέται τις ''αμαρτίες'' και όχι αυτός που τις ρίχνει κάτω απο το χαλί.. Αυτά καθαρά προς σκέψη.

 16. avatar Κωστής Αλεξόπουλος

  Αλήθεια, που θα κρυφθούν οι κ.κ. Εφέτες, όταν τελικά η φούσκα του Βατοπεδίου θα σκάσει; Που θα βρεθούν οι πρόθυμοι κατήγοροι όταν αποδειχθεί η παντελής ανυπαρξία κατηγορίας; Ντροπή τους!!

  1. avatar Stamatis12

   Είναι τουλάχιστον αφελείς όλες αυτές οι κατηγορίες εναντίον του ηγουμένου και βουτηγμένες στην αγνομωσύνη! Ό,τι αντιμετωπίζει όλο αυτό τον καιρό η μονή Βατοπεδίου και ο ηγούμενός της Εφραίμ, είναι πέρα για πέρα ΑΔΙΚΟ.

 17. avatar giorgio

  ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΙΑΣΑΝΕ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ, ΤΙ ΄'ΒΟΜΒΑ' ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ;;;;;;;;;;;;;;;

  1. avatar Κωστας Μ.

   Ερχεται η βομβα και ο λαος ασχολειται με ενα υποτιθεμενο σκανδαλο ...

   1. avatar ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ

    Την βόμβα με τα τεκμήρια την αντιληφθήκαμε; Ακόμη και ο άνεργος, και ο πιο φτωχός θα τα σκάει χοντρά στην εφορία, είτε έχει είτε δεν έχει. Αλλά αφού βάλανε τον Ευφραίμ φυλακή είμαστε Ο.Κ. . και η κυβέρνηση αυτό ήθελε να μας κλείσει τα μάτια και τα στόματα με ένα πυροτέχνημα κρότου - λάμψης.

    1. avatar Κωστας Μ.

     Πολυ σωστα Κασσανδρα ...θα πληρωνουν και οι γιαγιες του ΟΓΑ !!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει