Τη στήριξή της στον Εφραίμ επανέλαβε η Μόσχα

Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα


ΕΛΛΑΔΑ
12:16
28/12/2011
Τη στήριξή της στον Εφραίμ επανέλαβε η Μόσχα
2
loading

Την ελπίδα ότι «η σύλληψη του αρχιμανδρίτη Εφραίμ δεν έχει πολιτικά κίνητρα», καθώς και ότι θα είναι «αντικειμενική» η ανακριτική διαδικασία, εξέφρασε ο γραμματέας διορθόδοξων σχέσεων του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, επαναλαμβάνοντας τις ήδη διατυπωμένες θέσεις του.

Όπως είπε ο αρμόδιος εκπρόσωπος της ρωσικής Εκκλησίας, στην ευρεία κοινή γνώμη της Ρωσίας «δεν είναι σαφές ποια είναι η ουσία των κατηγοριών, που αποδίδονται στον αρχιμανδρίτη Εφραίμ, η ανάκριση για την υπόθεση αυτή διεξήχθη επί πολλά χρόνια και εκείνος ήδη μία φορά δικαιώθηκε».

«Θα θέλαμε να ελπίζουμε στην αντικειμενικότητα της ανάκρισης και στο ότι δεν σχετίζεται με τον πολιτικό παράγοντα», είπε ο κ. Γιακιμτσούκ, εκτιμώντας ότι «η όξυνση της κατάστασης συνέβη την ημέρα της επιστροφής του καθηγούμενου της μονής Βατοπεδίου από τη Ρωσία, που ήταν θριαμβευτική και μπορεί να πρόκειται για απλή σύμπτωση, όμως αυτό το γεγονός δεν μπορεί να μην προκαλεί ερωτήματα».

Σύμφωνα με τον κ. Γιακιμτσούκ, «στο Πατριαρχείο Μόσχας αντιμετωπίζουν τον αρχιμανδρίτη Εφραίμ με συμπάθεια και σεβασμό», καθώς και «ως επιφανή παράγοντα της ορθόδοξης Εκκλησίας και καθηγούμενο μιας από τις μονές του Άθου με τη μέγιστη επιρροή».

Ο Ρώσος εκκλησιαστικός αξιωματούχος, ωστόσο, απέφυγε να τοποθετηθεί επί της δίωξης, που έχει ασκηθεί και συνολικά επί της υπόθεσης, δηλώνοντας ότι «δεν μπορούμε να πούμε τίποτε, διότι δεν διαθέτουμε την απαραίτητη γι' αυτό πληροφόρηση».

Ο Γεβγκένι Νικίφοροφ, πρόεδρος μιας από τις γνωστότερες ορθόδοξες οργανώσεις της Ρωσίας, ανακοίνωσε ότι «οι ορθόδοξες κοινωνικές οργανώσεις της Μόσχας θα διοργανώσουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία της Ελλάδας»

Κατά το τηλεγράφημα, ο Νικίφοροφ «γνωρίζει καλά την κατάσταση στη μονή Βατοπεδίου» και είναι μία από τις πηγές πληροφόρησης για τα ρωσικά ΜΜΕ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar xagios

    Περιμένετε να δείτε σε λίγο καιρό τη παίζει με άγιο όρος Μόσχα και οικουμενικό πατριαρχείο

  2. avatar sotiris g

    Και γιατι δεν τον περνουν στη μοσχα μαζι με ολο τον συρφετο των ρασοφορων να καθαρισει λιγο ο τοπος ?
    Αν παρουν και τα εταιρα λ..α τους πολιτικους τοτε θα μπορουμε να ελπιζουμε σε καλυτερες μερες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει