Σε αναπροσαρμογή τελών σε κεντρικές πλατείες και σημεία της Αθήνας για κατάληψη δημοσίου χώρου προέβη σήμερα το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Με εισήγηση της αρμόδιας αντιδημάρχου κ. Παπαχελά, εγκρίθηκαν μειώσεις έως και 60% για την πλατεία Εξαρχείων και την πλατεία Αγίου Νικολάου Αχαρνών.

Επίσης στην πλατεία Αγίου Νικολάου (Αχαρνών) μείωση κατά 40%, στην οδό Πανεπιστημίου μείωση 25%, στον πεζόδρομο Αποστόλου Παύλου, στην Ηρακλειδών μείωση κατά 20% κ.ά.

Αντίθετα στην οδό Τσακάλωφ το δημοτικό συμβούλιο αύξησε τα τέλη κατά 12,5% και στην οδό Σκουζέ κατά 20%. Επίσης, στην πλατεία Ομονοίας, αναπροσαρμόσθηκαν στα 17 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο ετησίως, από τα 5 ευρώ που ήταν έως σήμερα.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» κ. Αξελός ζήτησε περαιτέρω μείωση τελών για τις επιχειρήσεις στην πλατεία Βικτωρίας ενώ ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Σοφιανός ζήτησε μειώσεις για τα τέλη κατάληψης πεζοδρομίων σε δημοτικά διαμερίσματα που δοκιμάζονται περισσότερο από την κρίση, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.