Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη ενόψει της άφιξης του Πρωθυπουργού για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης. Από την πλευρά της η Αστυνομία έχει κάνει μια δίχως προηγούμενο κινητοποίηση στέλνοντας μόνο από την Αθήνα 2.000 και πλέον αστυνομικούς.

Ανάμεσά τους είναι μια μεγάλη δύναμη αστυνομικών των ΜΑΤ καθώς και των ΥΜΕΤ – Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης – αστυνομικοί των Ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ αλλά και συνάδελφοί τους από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία την Κρατική Ασφάλεια αλλά και άλλες υπηρεσίες της Δημόσιας Ασφάλειας.

Η δύναμη των 2.000 αστυνομικών της Αθήνας θα προστεθεί στην υπάρχουσα δύναμη της Θεσσαλονίκης που φτάνει τους 5.000 αστυνομικούς.

Όμως η κινητοποίηση της Αστυνομίας δεν σταματά μέχρι εδώ. Υπολογίζεται ότι άλλοι 2.000 αστυνομικοί θα μεταφέρονται καθημερινά από τις όμορες διευθύνσεις της Χαλκιδικής, της Πιερίας , του Κιλκίς των Σερρών αλλά και άλλων γειτονικών αστυνομικών διευθύνσεων.

Επικεφαλής όλων των αστυνομικών δυνάμεων έχουν τεθεί ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγοι κ.κ. Οικονόμου και Ραχωβίτσας.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας θεωρείται πρωτοφανής στα ιστορικά χρονικά της Έκθεσης της Θεσσαλονίκης μια που ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει διατεθεί για μέτρα ασφαλείας Πρωθυπουργού τέτοια μεγάλη αστυνομική δύναμη.

Εκεί όμως που η κινητοποίηση ξεπερνά κάθε προηγούμενο είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχει πάρει η ΕΥΠ.
Στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται ο αρχηγός της ΕΥΠ πρέσβης επί τιμή κ. Μπίκας και φυσικά ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα των επιχειρησιακών ενεργειών της ΕΥΠ ο Α’ υπαρχηγός της υπηρεσίας Φώτης Παπαγεωργίου.

Μαζί με την ηγεσία της ΕΥΠ ανέβηκαν στην συμπρωτεύουσα και τουλάχιστον 200 πράκτορες της υπηρεσίας κυρίως αστυνομικοί και πολιτικοί υπάλληλοι.

Έτσι μαζί με τους περίπου 150 πράκτορες της ΕΥΠ στη Θεσσαλονίκη που στεγάζονται στα δύο κτίρια της στη Σίνδο και την περιοχή του Χαριλάου προς το αεροδρόμιο θα φτάνουν τους 350.

Αυτό όμως που προκαλεί δέος σε πολιτικούς συνδικαλιστές δημοσιογράφους και φυσικά κόμματα και απλούς ανθρώπους είναι ότι η ηγεσία της ΕΥΠ διέταξε τη μεταφορά των έξη μικρών κέντρων – τα γνωστά βαλιτσάκια – που διαθέτει πλέον η ΕΥΠ για υποκλοπές και παρακολουθήσεις κυρίως κινητών τηλεφώνων πολιτών.

Το κάθε βαλιτσάκι μπορεί να τοποθετηθεί σε μικρό αυτοκίνητο τύπου ΒΑΝ.

Έχει τη δυνατότητα να καλύπτει ακτίνα 20 χιλιομέτρων που σημαίνει ότι ο στόχος ή οι στόχοι που παρακολουθεί μπορεί να είναι σε μεγάλη απόσταση.

Το κάθε βαλιτσάκι μπορεί να παρακολουθεί μέχρι 8000 κινητά τηλέφωνα με τις λεγόμενες επισυνδέσεις.
Όμως έχει μόνο οκτώ ταυτόχρονες λήψεις πράγμα που σημαίνει ότι οκτώ πράκτορες της ΕΥΠ μπορούν να ακούνε και να καταγράφουν ταυτόχρονα τις συνομιλίες που ακούνε από αυτούς που παρακολουθούν.

Η στρατιά αυτή αστυνομικών και πρακτόρων της ΕΥΠ στην ουσία θα πραγματοποιήσει ένα τεράστιο αποκλεισμό τόσο του εκθεσιακού κέντρου όσο και των χώρων που θα μιλήσει ο πρωθυπουργός στο Βελίδειο καθώς και τα ξενοδοχεία που θα παραμένουν οι επίσημοι.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.