Αντίθετοι σε εγκατάσταση προσφύγων από την Ειδομένη στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου εμφανίζονται ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης και ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παπαδόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση του εκπροσώπου του Συντονιστικού για το Προσφυγικό, Γιώργου Κυρίτση.

«Η κυβέρνηση συρόμενη πίσω από τις εξελίξεις στο προσφυγικό, αντί να προβλέπει και να προλαμβάνει, καταφεύγει σε αποφάσεις του ποδαριού χωρίς ιδιαίτερη σκέψη», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Καλαφάτης, προσθέτοντας: «Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη και την κεντρική Μακεδονία, που προσδοκούν να ξαναδούν στη ΒΙΠΕ επιχειρήσεις και εργαζόμενους, η μετατροπή της σε πρόχειρο hotspot, διαμηνύει εντός και εκτός συνόρων πως η λέξη ανάπτυξη δεν υφίσταται στο κυβερνητικό λεξιλόγιο».

Για σενάρια που ξεπερνούν τη λογική του πιο καλοπροαίρετου και καλόπιστου πολίτη κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΒΕΘ Π. Παπαδόπουλος. «Δεν είναι δυνατόν μία περιοχή με δεκάδες προβλήματα, να επιφορτιστεί και με τα παρελκόμενα του προσφυγικού ζητήματος. Προφανώς μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης είναι ο στραγγαλισμός της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με οποιονδήποτε ευφάνταστο τρόπο θεωρήσει ότι την εξυπηρετεί κάθε φορά».