Τη λήψη αναγκαίων μέτρων και εφαρμογή του νόμου, ζητεί με επιστολή του προς τους υπουργούς, Προστασίας του Πολίτη, Ανταγωνιστικότητας Ανάπτυξης και Ναυτιλίας και Πολιτισμού και Τουρισμού, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), αναφερόμενος στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε πολλές περιοχές στη διακίνηση των τουριστών από τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί.

«Σήμερα τα προβλήματα είναι έντονα στα λιμάνια Ηρακλείου και Κέρκυρας, όπου χιλιάδες τουρίστες μέσα στον καύσωνα διακινούνται πεζοί από τα σημεία παραβολής των πλοίων στις προβλήτες και για εκατοντάδες μέτρα με τις αποσκευές τους, προκειμένου να επιβιβαστούν ή να αποβιβαστούν από τα λεωφορεία που δεν μπορούν να φθάσουν στα καθορισμένα σημεία για να τους παραλάβουν προς τα αεροδρόμια ή να τους μεταφέρουν από αυτά στα λιμάνια για την εκτέλεση κυκλικού ταξιδιού», υπογραμμίζει στην επιστολή του ο ΣΕΕΝ και αναφέρει ότι ήδη πολλές εταιρείες κρουαζιέρας αναγκάστηκαν να ακυρώσουν προγράμματα προσεγγίσεως των πλοίων τους στον Πειραιά, αλλά και σε άλλα λιμάνια.

Προσθέτει, μάλιστα, ότι πολλές εταιρείες βρίσκονται πολύ κοντά στο να αποφασίσουν τη ματαίωση μελλοντικών προσεγγίσεων σε λιμένες της χώρας, κατάσταση που θα μπορούσε να έχει μεγάλη και άγνωστη χρονική διάρκεια και όχι μόνο για τη φετινή τουριστική περίοδο.

Σημειώνεται ότι το πρωί τα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας Louis Magesty και Cristal με 2.500 επιβάτες ακύρωσαν προγραμματισμένη άφιξη στο Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς οι ιδιοκτήτες των ταξί έχουν αποκλείσει το λιμάνι και εμποδίζουν την διέλευση των πούλμαν για να παραλάβουν τους τουρίστες.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρείας Louis, Γ.Κουμπενά, οι επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τις προγραμματισμένες επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους και η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να τους αποζημιώσει. Μάλιστα, η εταιρεία ήδη έβγαλε από το πρόγραμμά της το Ηράκλειο της Κρήτης.