Τη σύγκληση διυπουργικής επιτροπής διαχείρισης κρίσης, ζητά με επιστολή από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, προκειμένου «να υπάρξει συντονισμένη δράση στο πρόβλημα της απεργίας των ιδιοκτητών ταξί».

Στην επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Γιώργος Τσακίρης, τονίζεται ότι η σύγκληση αυτή της επιτροπής είναι απαραίτητη, ώστε με τη συμβολή των εμπλεκομένων φορέων και των υπουργείων να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, με σκοπό να αμβλυνθούν, στο μέτρο του δυνατού, οι συνέπειες της απεργίας των ταξί επί των επισκεπτών και τουριστών που επέλεξαν να πραγματοποιήσουν τις διακοπές στη χώρα μας.

Μέχρι στιγμής, το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στις αλλαγές στις προγραμματισμένες αφίξεις των κρουαζιεροπλοίων κυρίως στον Πειραιά, ενώ σε ό,τι αφορά τις κρατήσεις αυτών των ημερών, στην Κρήτη και ειδικά στο Ηράκλειο, διαπιστώνεται μικρή ανάσχεση, όπως τονίζουν τοπικοί ξενοδόχοι.

Για μια ακόμη φορά ωστόσο, το μεγάλο αγκάθι για τον ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι τα αρνητικά μηνύματα, που μεταδίδονται στις αγορές του εξωτερικού.

Εστιάζοντας στην κρουαζιέρα, παράγοντες του κλάδου τονίζουν ότι μόνο σε μια ημέρα, 12.000 και πλέον επιβάτες δεν μπόρεσαν να επισκεφτούν εγχώριους προορισμούς.