Οι παραλίες της Αττικής θύμισαν Ιούνιο σήμερα Κυριακή, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και η ηλιοφάνεια οδήγησαν πλήθος κόσμου στις ακτές για τις πρώτες βουτιές της σεζόν.
Παρά τα ακόμα δροσερά νερά, πολλοί Αθηναίοι και τουρίστες δεν δίστασαν να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα, ενώ χθες, Σάββατο παρέμειναν στις παραλίες μέχρι αργά το απόγευμα.
Οι ελεύθερες παραλίες προτιμήθηκαν από τους περισσότερους, καθώς το κόστος για ξαπλώστρες σε οργανωμένες πλαζ φτάνει έως και τα 50 ευρώ, ακόμα και στις αρχές Μαΐου.
Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του MEGA, Χριστίνα Ρήγου, η εβδομάδα που ξεκινά φέρνει πρόγευση καλοκαιριού, με τις θερμοκρασίες να παραμένουν υψηλές για 7-8 ημέρες.
Από τη Δευτέρα 5 Μαΐου, ο υδράργυρος θα ανέβει, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, με την Τρίτη και την Τετάρτη να αναμένονται ως οι πιο ζεστές ημέρες, φτάνοντας τοπικά τους 32 βαθμούς Κελσίου.
Η ατμόσφαιρα θα είναι αποπνικτική, λόγω της παρουσίας αφρικανικής σκόνης.
Στην Αθήνα, η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 30°C, ενώ σε περιοχές όπως η Θεσσαλία, η Φθιώτιδα, η Βοιωτία και η Αργολίδα, ο υδράργυρος θα κυμανθεί μεταξύ 30-32°C. Η υψηλότερη θερμοκρασία προβλέπεται για την Τετάρτη στα βόρεια παράλια της Κρήτης, όπου αναμένεται να φτάσει τους 35°C .
Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, χαρακτήρισε την επερχόμενη εβδομάδα ως “μικρό καλοκαιράκι”, σημειώνοντας ότι οι θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της χώρας μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο.
