Έληξε μετά από έξι ώρες η ομηρία σε καφέ στην Ολλανδία, με τους τέσσερις ομήρους να αφήνονται ελεύθεροι, ενώ στη συνέχεια οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη.

Σύμφωνα με το BBC, ερευνώνται τόσο τα κίνητρά του, όσο και η ψυχική του κατάσταση, γιατί υπάρχουν αντικρουόμενα στοιχεία.

Συγκεκριμένα, ο δράστης κουβαλούσε ένα μαύρο σακίδιο πλάτης και απειλούσε να ανατιναχτεί, ενώ στους ομήρους έδειξε μια σειρά από μαχαίρια που είχε πάνω του. Μέχρι στιγμής, επιβεβαιώνεται μόνο η ύπαρξη των δεύτερων αντικειμένων, ενώ φέρεται να μην έχουν εντοπιστεί εκρηκτικά.

Φωτογραφία με τη στιγμή της σύλληψης:

Επίσης, οι τέσσερις όμηροι ήταν υπάλληλοι του καταστήματος, οι οποίοι καθάριζαν την ώρα που εισήλθε στο μαγαζί ο δράστης.

Οι έρευνες των ολλανδικών αρχών είναι σε εξέλιξη και η αστυνομία δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο, αφού κατά τη διάρκεια της ομηρίας είχε εκκενώσει 150 σπίτια στην περιοχή που έγινε η ομηρία.

Βίντεο με τη στιγμή της απελευθέρωσης των ομήρων:

Γνωστός στην αστυνομία

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Αν Γιαν Οστερχιρτ δήλωσε ότι αστυνομικοί έσπευσαν επί τόπου μέσα σε λίγα λεπτά από την έναρξη της ομηρίας και άρχισαν αμέσως διαπραγματεύσεις μαζί του.

«Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά», είπε, αρνούμενη να δώσει λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις.

Ο ύποπτος είναι γνωστός στην αστυνομία και έχει ήδη καταδικαστεί για απειλητική συμπεριφορά.

«Μεγάλο σεβασμό και ευγνωμοσύνη για την αστυνομία, τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και τις ειδικές δυνάμεις που επέλυσαν την κατάσταση», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

«Φρικτή κατάσταση για όλους αυτούς τους ανθρώπους. Η έννοια μου και οι σκέψεις μου βρίσκονται μαζί τους και με τους αγαπημένους τους. Ελπίζω η κατάσταση να επιλύθηκε γρήγορα και με ασφάλεια», δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος της Έντε, Ρενέ Φελχούλστ.