Βουτιά της θερμοκρασίας, παγωμένη βροχή και χιονοπτώσεις είναι το σκηνικό του καιρού σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Η ψυχρή εισβολή ξεκίνησε από το πρωί του Σαββάτου και αργότερα το μεσημέρι άρχισαν να πέφτουν τα πρώτα χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα.

Στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε να πέφτει μετά τις 5 το απόγευμα παγωμένη βροχή μέσα στην πόλη.

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα ξεκίνησε να χιονίζει στο Ωραιόκαστρο, στο Μελισσοχώρι, στον Πεντάλοφο και στη Νεοχωρούδα, όπως επίσης και στο Δερβένι.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Voria.gr η αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ωραιοκάστρου Σοφία Δημητριάδου εδώ και δύο ώρες μηχανήματα ρίχνουν αλάτι στους δρόμους, ενώ από ένα μηχάνημα βρίσκεται ήδη σε κάθε χωριό. Συνέστησε προσοχή στους κατοίκους για την κίνηση στους δρόμους.

Χιονόπτωση σημειώνεται στα Πεύκα, στο  Ρετζίκι και σε όλο τον δήμο Νεάπολης Συκεών και όπως ανέφερε στη Voria ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αναστάσιος Τσακίρης ξεκίνησαν άμεσα μηχανήματα να ρίχνουν αλάτι στους δρόμους.

Σταδιακά χιόνια άρχισε να πέφτει σχεδόν σε όλες τις περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Χιόνι πέφτει στα Διαβατά, σε περιοχές του δήμου Λαγκαδά, όπως και στον Χορτιάτη.

Στην Άνω Πόλη μια λεπτή στρώση από χιόνι έχει καλύψει τις οροφές και τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων.

Από το απόγευμα άρχισε ασθενής χιονόπτωση σταδιακά σε αρκετές περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης. Μηχανήματα έργου και εκχιονιστικά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των δήμων βγήκαν σε κεντρικής δρόμους και ρίχνουν αλάτι.