Ένας ηλικιωμένος στον Πλατανιά Πηλίου πέρασε αρκετά δύσκολα, καθώς όχι μόνο έμεινε μέσα στο νερό για 24 ώρες, αλλά σώθηκε με μακροβούτι, ενώ στη συνέχεια κόλλησε και κορονοϊό, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί.

Σύμφωνα με το thessaliatv.gr η ιστορία του 70χρονου ναυτικού συγκλόνισε γιατρούς και νοσηλευτές στο Νοσοκομείο Βόλου, οι οποίοι τον χαιρέτισαν με δάκρυα στα μάτια. Ο ηλικιωμένος θα επιστρέψει στο χωριό του και θα τον φιλοξενήσει ένας φίλος του μέχρι να ορθοποδήσει, καθώς το σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς από την κακοκαιρία Daniel.

Η ιστορία του συγκίνησε από την πρώτη στιγμή όλο το προσωπικό στο Νοσοκομείο Βόλου. Ο 70χρονος μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών με υψηλό πυρετό και σε μεγάλη εξάντληση, λίγες μέρες μετά το χτύπημα της κακοκαιρίας Daniel.

Ο ίδιος μαζί με τον αδερφό του έμεναν σε ένα σπίτι κοντά στο ρέμα που περνάει την περιοχή. Το νερό κάποια στιγμή έφτασε το ενάμιση μέτρο. Ανέβηκαν πάνω στις ντουλάπες για να μπορέσουν να γλιτώσουν από τα ορμητικά νερά που έμπαιναν μέσα στο σπίτι. Επί ένα σχεδόν 24ωρο παρέμειναν μέσα στο νερό, εξαντλημένοι, να περιμένουν κάποιον να τους σώσει.

«Πρώτη φορά σκέφτηκα γιατρέ ότι τόσα χρόνια ναυτικός και θα πνιγώ στη στεριά. Αυτό που ζήσαμε είναι ασύλληπτο. Δεν περιγράφεται με λόγια» είπε, στους γιατρούς εξιστορώντας τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε και πώς τελικά σώθηκε και δεν πνίγηκε τόσο εκείνος όσο και ο αδερφός του.

Όταν είδαν ότι πλέον ότι η στάθμη του νερού ανέβαινε ακόμη περισσότερο αποφάσισαν να το ρισκάρουν και να βγούνε έξω. «Με μακροβούτι βγήκαμε. Ευτυχώς ξέρουμε καλό μπάνιο. Μαζέψαμε ό,τι δυνάμεις είχαμε και αποφασίσαμε να το ρισκάρουμε. Ευτυχώς μάς βοήθησε ο Θεός», είπε ο ίδιος στους γιατρούς.

Για τον 70χρονο ναυτικό αυτό ήταν το πρώτο μέρος του εφιάλτη που βίωσε. Καταπονημένος καθώς ήταν φιλοξενήθηκε μαζί με τον αδερφό του σε ένα σπίτι φίλων. Άρχισε όμως να ανεβάζει υψηλό πυρετό. Αρχικά πίστευε ότι είχε κρυώσει. Έμεινε άλλωστε μέσα στο νερό περισσότερο από 24 ώρες. Μετέβη στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής και απ’ εκεί στο Νοσοκομείο Βόλου. Οι γιατροί στα Επείγοντα μόλις τον εξέτασαν έδωσαν εντολή να γίνει εισαγωγή. Ο πυρετός δεν έπεφτε και χρειαζόταν να λάβει αγωγή. Την επόμενη μέρα διαγνώστηκε και με κορονοϊό, κι όπως ήταν φυσικό μεταφέρθηκε σε μονάδα που έχει διαμορφωθεί για τους πάσχοντες με Covid-19.

Μετά από αρκετές ημέρες απομόνωσης μέχρι να μπορέσει να συνέλθει, οι μόνοι άνθρωποι που έβλεπε καθημερινά ήταν οι γιατροί της εφημερίας και οι νοσηλεύτριες βάρδιας.

Χθες, όταν του ανακοινώθηκε ότι θα πάρει εξιτήριο ενθουσιάστηκε. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές προσφέρθηκαν να τον συνδράμουν, επειδή το σπίτι του δεν είναι κατοικήσιμο. «Δεν χρειάζομαι τίποτα. Σας ευχαριστώ για όλα. Θα με φιλοξενήσουν κάτι φίλοι. Μην ανησυχείτε», είπε.