Βιβλικές εικόνες καταστροφής καταγράφονται στην Καρδίτσα εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel, με όσους κατοίκους έχουν απεγκλωβιστεί ή διαθέτουν ακόμη πρόσβαση στο διαδίκτυο να δημοσιεύουν συγκλονιστικά βίντεο και φωτογραφίες, ζητώντας επειγόντως βοήθεια.

Το νερό έχει ξεπεράσει τα τέσσερα μέτρα και πλέον καταφύγιο προσφέρεται μόνο στις στέγες των σπιτιών, ενώ η οποιαδήποτε μετακίνηση πραγματοποιείται μόνο με βάρκες, καθώς οι δρόμοι έχουν γίνει κυριολεκτικά ποτάμια.

Διακοπή ρεύματος υπάρχει σε πολλά σπίτια, με αποτέλεσμα αρκετοί να μην μπορούν να επικοινωνήσουν, ενώ όσοι είναι θαραλλέοι, βγαίνουν στους χειμάρρους και αναζητούν τους συμπολίτες τους.

Μάλιστα, ελικόπτερα super puma έφτασαν στην περιοχή, ώστε να μπορέσουν να απομακρύνουν κατοίκους, με τις διασώσεις να πραγματοποιούνται με δυσκολία.

Παράλληλα, επικρατεί μεγάλη απαισιοδοξία στις τοπικές αρχές, με αρκετούς να θεωρούν ότι μπορεί να επιβεβαιωθούν τα χειρότερα σενάρια και να υπάρξουν πολλοί νεκροί, καθώς αρκετοί αγνοούμενοι δεν έχουν εντοπιστεί.

Χαρακτηριστικά, ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου, δήλωσε ότι «ο Δήμος Παλαμά σήμερα πέθανε. Υπάρχουν δεκάδες εγκλωβισμένοι στον Παλαμά, θα έχουμε πνιγμούς, έχω κάνει κλήσεις παντού για βοήθεια. Από χθες έχω ζητήσει ελικόπτερο».

«Πάνω από 150 εγκλωβισμένοι»

Κάτοικος της Καρδίτσας δήλωσε ότι υπάρχουν περισσότεροι από 150 αγνοούμενοι και ότι η κατάσταση είναι δραματική στη περιοχή.

«Βγήκαν τα σκυλιά από το γκρεμισμένο σπίτι και κλαίνε, δεν βγήκε ο γείτονάς μου», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σημείωσε ότι «έχω σώσει πολύ κόσμο. Θέλω να σας δείξω την ορμή του νερού που έχει σπάσει. Υπάρχουν πάνω από 150 άτομα εγκλωβισμένοι. Γνωρίζω από φίλους οι γονείς τους είναι μέσα στο νερό. Φωνάζουν για βοήθεια και δεν έχει έρθει κανείς. Δεν θέλετε να ξέρετε τι ουρλιαχτά ακούγονται».

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι πως οι κάτοικοι δεν θυμούνται τίποτα αντίστοιχο. Το 1952 υπήρξε μια μεγάλη πλημμύρα όχι όμως αυτού του μεγέθους, ενώ με τον Ιανό η στάθμη του νερού ήταν στο 1,5 μέτρο. Αυτή τη στιγμή όμως, τα νερά βρίσκονται στα 4 με 5 μέτρα.