Σε απέραντη λίμνη έχουν μετατραπεί χωριά της Καρδίτσας, όπως κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ. Άγνωστο είναι πόσοι άνθρωποι βρίσκονται σε κίνδυνο στις συγκεκριμένες περιοχές, καθώς στην περιοχή δεν υπάρχει ρεύμα, ούτε δυνατότητα επικοινωνίας.

Μπόρεσαν να επικοινωνήσουν μόνο όσοι είχαν φορτισμένα κινητά. Όπως καταγράφεται στις φωτογραφίες και τα βίντεο, ανάμεσα στα δύο βουνά υπάρχει ο Βλοχός, ενώ πίσω από τον λόφο βρίσκεται ο Παλαμάς της Καρδίτσας, κεφαλοχώρι με 6 με 7 χιλιάδες κατοίκους. Δεξιά από τον Παλαμά βρίσκονται η Αγία Τριάδα και το Προάστιο.

Στα χωριά που έχουν μετατραπεί σε λίμνες φαίνονται μόνο τα κεραμίδια από τα σπίτια. Στο συγκεκριμένο σημείο έσμιξαν οι ποταμοί Ενιπέας, Φαρσαλίτης, Ιταλικός και Καλέντζης αλλά και διάφοροι χείμαρροι που δημιούργησαν το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Οι κάτοικοι της περιοχής δεν θυμούνται τίποτα αντίστοιχο. Το 1952 υπήρξε μια μεγάλη πλημμύρα όχι όμως αυτού του μεγέθους, ενώ με τον Ιανό η στάθμη του νερού ήταν στο 1,5 μέτρο. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα 4 με 5 μέτρα.