Υλικά

  • 150 γραμμάρια μπέικον
  • 1 κουτί μύδια 200 γραμμάρια
  • Σουβλάκια ξύλινα ή μεταλλικά
  • λεμόνι
  • ελιές γεμιστές (αν θέλετε)

sidagi.gr


Εκτέλεση

Ξεπλένουμε τα μύδια και τ’ αφήνουμε στο τρυπητό να στραγγίξουν. Έχουμε κόψει το μπέικον σε πολύ λεπτές φέτες, παίρνουμε 2 ή 3 μύδια μαζί, τα τυλίγουμε σε ένα φετάκι μπέικον και τα περνάμε στα ξύλινα σουβλάκια.

Για κάθε σουβλάκι περνάμε 4 με 5 κομμάτια, ανάμεσα ελιές. Τα ψήνουμε στο γκριλ που έχουμε ζεστάνει στους 200 βαθμούς, μέχρι να πάρει χρώμα το μπέικον.