Το μπάρμπεκιου είναι μια τέχνη που μαθαίνουμε από τους παλαιότερους ή εξερευνούμε μόνοι, κι έτσι δεν είναι ασυνήθιστο να παρεισφρέουν λάθη και κοινές παρανοήσεις.

Αυτά προσπαθούν να ξεδιαλύνουν οι σεφ και συγγραφείς μπεστ σέλερ τσελεμεντέδων Jamie Purviance και Elizabeth Karmel, που ξέρουν καλά τα μυστικά του σωστού ψησίματος.

Αν θέλουμε λοιπόν να σερβίρουμε στο τραπέζι μας κρέατα που θα λατρέψει ο ουρανίσκος μας, είναι επιβεβλημένο να αποφύγουμε δύο κοινά λάθη που γίνονται από πολλούς.

Το πρώτο έχει να κάνει με το καρύκευμα του κρέατος. Η, σωστότερα, με την εντριβή του κρέατος με τα μυρωδικά της αρεσκείας μας.

«Τρίψτε απαλά», συμβουλεύει η Karmel. Αν η εντριβή γίνει με επίμονο και σκληρό τρόπο, τότε καταστρέφουμε τις ίνες και την υφή του κρέατος.

Διατρέχοντας ταυτοχρόνως τον κίνδυνο να καρυκεύσουμε υπερβολικά το ψητό. Αυτό ισχύει και για το απλό αλατοπιπέρωμα. Πρέπει να γίνεται μαλακά και εξευγενισμένα.

Το δεύτερο έχει να κάνει με τον χρόνο που βάζουμε τη σος στο κρέας. Εδώ το μεγάλο κλειδί είναι η υπομονή.

«Προσέξτε να μη βάζετε σος στο κρέας πολύ νωρίς, ειδικά αν χρησιμοποιείτε γλυκιά σος», μας λέει ο Purviance, «τα σάκχαρα θα καούν και θα απειλήσουν το κρέας σας».

Πότε είναι η ιδανική στιγμή να προσθέσουμε τη σάλτσα; «Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 λεπτών του ψησίματος», αποκαλύπτει ο πεπειραμένος σεφ…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.