Υλικά
- 1 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι
- Για την επικάλυψη:
- 3 κ. σ. ζάχαρη
- 1 κ. γλ. κανέλα
- 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο (ανάλατο)
- 1- 2 κ. σ. λιωμένο λάδι καρύδας (για να δουλέψετε τη ζύμη)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το γιαούρτι.
- Ανακατέψτε αρχικά με σπάτουλα σιλικόνης, στη συνέχεια λαδώστε τα χέρια σας γενναιόδωρα με λιωμένο βούτυρο ή λάδι καρύδας και ζυμώστε τη ζύμη μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και ελαστική μπάλα.
- Χωρίστε τη ζύμη σε 8 ομοιόμορφες μερίδες. Βουτυρώστε τα χέρια σας με λάδι καρύδας και τρίψτε κάθε μπάλα όμορφα με λάδι για να εξομαλύνετε τις άκρες.
- Σκάψτε με τον αντίχειρά σας το κέντρο κάθε μπάλας ζύμης για να σχηματίσετε την τρύπα του ντόνατ και στριφογυρίστε για να την επεκτείνετε στο μέγιστο. Η τρύπα συρρικνώνεται πολύ στο air fryer, γι’ αυτό κάντε την πιο πλατιά.
- Βουτυρώστε το καλάθι του air fryer με σπρέι λαδιού και τοποθετήστε 4 ντόνατς στο καλάθι, μακριά το ένα από το άλλο, καθώς διαστέλλονται πολύ. Ψεκάστε τα ντόνατς με λάδι.
- Τηγανίστε στον αέρα την πρώτη παρτίδα στους 180 βαθμούς για 8- 9 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν, να ροδίσουν και να στεγνώσουν. Θα πρέπει να μοιάζουν με μικρά ψωμάκια/κουλούρια.
- Εντωμεταξύ, γεμίστε ένα μπολ με ζάχαρη και κανέλα. Ανακατέψτε για να ενωθούν. Αφήστε τα στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ, προσθέστε το βούτυρο και λιώστε το στο φούρνο μικροκυμάτων σε διαλείμματα των 20 δευτερολέπτων. Αφήστε το στην άκρη σε θερμοκρασία δωματίου.
- Αφαιρέστε τα ψημένα ντόνατς από το air fryer και τηγανίστε τη δεύτερη παρτίδα.
- Τοποθετήστε τα ζεστά ντόνατς σε μια σχάρα, αμέσως αλείψτε τα με λιωμένο βούτυρο και κυλήστε τα στο μπολ γεμάτο με κανέλα και ζάχαρη.