Κατατίθεται στη Βουλή η τροπολογία για το κοινωνικό μέρισμα όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι το κοινωνικό μέρισμα θα είναι περίπου στα ίδια με πέρυσι.

Αναφερόμενος στο κοινωνικό μέρισμα από το βήμα της βουλής, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι πρόκειται για 710 εκατ. ευρώ, τα οποία θα διανεμηθούν με κριτήρια αντίστοιχα με τα περσινά. Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί ως τις 21 Δεκεμβρίου. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ο οποίος θα μιλήσει σήμερα στη Βουλή και θα αναφερθεί και στην τροπολογία για την μείωση του ΕΝΦΙΑ.

«Είχαμε διάφορες διαφωνίες τον τελευταίο χρόνο για τον προϋπολογισμό, για το Μεσοπρόθεσμο, όπου η αντιπολίτευση μας έλεγε διάφορα πράγματα που τώρα αποδεικνύεται ότι δεν ισχύουν. Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια δώσαμε μέρισμα. Έχουμε εξηγήσει τους λόγους που είχαμε υπεραπόδοση. Διαφωνούμε για τους λόγους. Ποτέ δεν είχαμε εμείς στόχο να έχουμε υπεραπόδοση και δίναμε μέρισμα. Έτσι και φέτος θα δώσουμε μέρισμα περίπου 710 εκατομμύρια. Στα ίδια πρότυπα που ήταν πέρυσι το μέρισμα, έτσι θα δοθεί και φέτος. Η τροπολογία θα κατατεθεί σε μισή ώρα από τώρα», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε ότι οι παράμετροι για την απόδοση μερίσματος δεν θα αλλάξουν, με βάση την τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή.