Ικανοποίηση στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αξιολόγηση

Τι συμφωνήθηκε με τους θεσμούς


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16:07
20/05/2018
Ικανοποίηση στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αξιολόγηση
4
loading

Επιτυχία για τη Δημόσια Διοίκηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας της τέταρτης αξιολόγησης επισημαίνει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σημειώνοντας πως οι θεσμοί αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει συντελεστεί στις σχετικές μεταρρυθμίσεις.

Όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, που δημοσιεύει το ΑΜΠΕ, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στα ζητήματα που αφορούν το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας (ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε πρόσφατα και αναμένονται άλλοι δύο εντός του 2018), και την Αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Ιουνίου.

Ακόμη, έγινε αποδεκτή η πρόταση της ελληνικής πλευράς για επαναφορά του κανόνα προσλήψεων- αποχωρήσεων στον λόγο 1/1, για το έτος 2019, από 1/3 (μία πρόσληψη για κάθε τρεις αποχωρήσεις) που ισχύει φέτος.

Αναφορικά με την επιλογή επιτελικών στελεχών στη Δημόσια Διοίκηση, το υπουργείο αναφέρει ότι καταγράφηκε η σημαντική πρόοδος που έχει επιτευχθεί στις διαδικασίες επιλογής Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, συμφωνήθηκε ο οδικός χάρτης και για τις διαδικασίες επιλογής Προϊσταμένων Διευθύνσεων και Τμημάτων, ενώ επισημάνθηκε «το απολύτως αντικειμενικό, αδιάβλητο και αξιοκρατικό της διαδικασίας».

Σχετικά με τους Διοικητικούς και Τομεακούς Γραμματείς, αποφασίστηκε από κοινού η εκπόνηση μελέτης από ειδικούς εμπειρογνώμονες προκειμένου να αναλυθούν τεχνικά σημεία της διαδικασίας και να διασφαλιστεί στον απόλυτο βαθμό η επιτυχής ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης.

Συμφωνήθηκε, επίσης, η δημιουργία ενός σύγχρονου, νομοθετικού πλαισίου, για τις Ανεξάρτητες Αρχές, στη βάση των βέλτιστων, ευρωπαϊκών πρακτικών.

Τέλος, επισημάνθηκε η σημαντική εξέλιξη στο πεδίο της κωδικοποίησης της νομοθεσίας με τη δημιουργία της Εθνικής Πύλης για την κωδικοποίηση και ενιαίων προτύπων σε όλα τα στάδια της νομοθετικής διαδικασίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Λυττιανή

  Δεν είναι τα πράγματα τόσο άσχημα και σοβαρά.....Ας είμαστε πιο ρεαλιστές........

 2. avatar Sotiris

  Υπήρχε καμία περίπτωση να μην είναι ευχαριστημένοι ;
  ..... μη τρελαθούμε κιόλας !
  οι Γενίτσαροι, Γενίτσαροι πεθαίνουν ! ή σαν Γενίτσαροι τιμωρούνται !

 3. avatar μετράμε

  και την ικανοποίηση των συνταξιούχων;
  Θα την έχουν μαζί τους όταν ψηφίζουν.

 4. avatar ψηφοθήρες

  τώρα , που Τελειωσατε, θα είστε ικανοποιημένοι Για Όλα.
  αφού ο Στόχος είναι ΜΌΝΟ οι καρέκλες ●

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει