Βαριές καταγγελίες εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών, αλλά και κατά της Κύπρου και του Χάρη Γεωργιάδη εξαπέλυσε ο επιχειρηματίας Ανδρέα Βγενόπουλος.

«Δε μπορώ να ανεχθώ φαινόμενα παραβίασης των νόμων αλλά και ανοησίας. Οι σημερινές μου καταγγελίες πρέπει να διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη και τη Βουλή», υπογράμμισε ο επιχειρηματίας σε συνέντευξη τύπου που έδωσε.

Ο κ. Βγενόπουλος αποκάλυψε ότι η υπό εκκαθάριση Λαϊκή Τράπεζα έχει προσφύγει στο Διαιτητικό δικαστήριο κατά της Ελλάδας και διεκδικεί 4 δισ. ευρώ ως αποζημίωση για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που υπέστη.

Μάλιστα τόνισε ότι από τα πρακτικά της κυπριακής Βουλής προκύπτει ότι ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης είχε δώσει έγκριση για να προχωρήσει αυτό το αίτημα. Έκανε λόγο για εχθρική ενέργεια κατά της Ελλάδας.

Ο επικεφαλής της MIG σημείωσε ότι βγήκε η απόφαση που έβαλε στο αρχείο την έρευνα για την Λαϊκή Τράπεζα βάζοντας έτσι τέλος σε μια μακρόχρονη περίοδο ομηρίας του ιδίου. «Χάθηκε χρόνος μέχρι να αποδειχτεί ότι δεν είμαστε ελέφαντες», είπε.

Όπως είπε, τους επόμενους 12 μήνες αναμένεται μια ακόμα σημαντική απόφαση με τη διεκδίκηση 1,2 δισ. ευρώ από την Κύπρο γιατί καταστράφηκε η επένδυση του ομίλου και άλλων επενδυτών.

Επίθεση σε Βαξεβάνη και εισαγγελέα Αγγελή

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος αναφέρθηκε στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη λέγοντας ότι έχει κάνει σφοδρές επιθέσεις για τις οποίες έχει ήδη καταδικαστεί με δυο μηνύσεις και υπάρχουν άλλες δεκαεπτά προς εκδίκαση. Ο επιχειρηματίας κατήγγειλε ότι στις 12 Ιανουαρίου του 2012 ο δημοσιογράφος είχε έρθει στο γραφείο του, όπως είπε, και ρώτησε αν η εταιρεία κάνει χορηγίες προσθέτοντας ότι παρέχει υπηρεσίες αποδελτίωσης και πως επειδή η εικόνα του ομίλου δεν ήταν πολύ καλή «θα μπορούσε να βοηθήσει».

Υπογράμμισε ότι έντεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης υιοθετώντας θέσεις του Κ. Βαξεβάνη για την έρευνα που αφορούσε στη MIG.

«Μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ο εν λόγω δημοσιογράφος έχει αποθρασυνθεί εντελώς, αναβαθμίζοντας το… θράσος και τις επιθέσεις του. Δεν μας ζήτησε ποτέ λεφτά ή διαφήμιση, όμως από αρχές του 2015 έχει αναβαθμιστεί, εκφοβίζοντας δικαστές για αποφάσεις που δεν του αρέσουν, επαινώντας άλλους που του αρέσουν. Πάντα μέσω δημοσιευμάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής της MIG κατήγγειλε ότι εισαγγελέας Εφετών κ. Αγγελής διέρρευσε έγγραφα.