Καλοκαιρινό «σαφάρι» εφοριακών με 50.500 φορολογικούς ελέγχους

Έμφαση δίνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και τον τουριστικό τομέα


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
15:28
19/06/2019
Καλοκαιρινό «σαφάρι» εφοριακών με 50.500 φορολογικούς ελέγχους
6
loading

Σε εξέλιξη βρίσκεται το θερινό πρόγραμμα ελέγχων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο θα πραγματοποιηθούν 50.500 φορολογικοί έλεγχοι μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου.

Βάσει κύκλων της ΑΑΔΕ, που επικαλείται το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το 85% των ελέγχων θα γίνονται εντός της επαγγελματικής εγκατάστασης.

Επίσης, το 70% των ελέγχων θα γίνονται εκτός της χωρικής αρμοδιότητας των ελεγκτών. Δηλαδή, για παράδειγμα, ελεγκτές της ΔΟΥ Λάρισας θα διενεργούν ελέγχους σε επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης.

Έμφαση δίνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και τον τουριστικό τομέα. Οι έλεγχοι θα γίνονται καθημερινά, ακόμη και κατά τις αργίες, τις πρωινές, τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες.

Κατά το φορολογικό έλεγχο οι εφοριακοί θα ελέγχουν εάν οι επαγγελματίες εκπληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, τηρούν τα βιβλία, εκδίδουν αποδείξεις και τα υπόλοιπα φορολογικά στοιχεία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Ποτέ και πουθενά

  Αποδείξεις: χαχαχα...καλοοοοο... το πιο σύντομο ανέκδοτο!

 2. avatar Hector1955

  Τι \"σαφάρι\" και πράσινα άλογα; Μια βόλτα στις λαϊκές αγορές να κάνουν θα διαπιστώσουν ότι κανείς δεν δίνει αποδείξεις...

 3. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

  Αντε να βγει ο κουλης να σταματήσουν όλοι οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις

 4. avatar SER 30

  \'\' Έμφαση δίνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και τον τουριστικό τομέα. \'\' ΔΗΛΑΔΙΣ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΡΑΤΟΣ / ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΕΙΣ ΤΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ? ΡΕ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ . ΗΤΟΙ ΚΥΛΩΤΑΔΙΚΑ ΣΟΥΤΙΕΝΑΔΙΚΑ ΣΑΓΙΟΝΑΡΑΔΙΚΑ ΞΗΡΟΚΑΡΠΑΔΙΚΑ . ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ .

 5. avatar Ο κονομας

  Ε ρε δούλεμα που παιφτει.Και τα μικρά παιδάκια και οι πέτρες ακόμα ξέρουν ότι ιδίως στην εστίαση το 95 τοις εκατό ούτε κόβει αποδείξεις ούτε δεχετε κάρτες.

  1. avatar Το κείμενο σου είναι δολοφονημένο ορθογραφικά.

   Πέφτει ... δέχεται

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει