Ακίνητα εκχωρούν κατηγορούμενοι για οικονομικά εγκλήματα ως ένδειξη καλής θέλησης για ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση όταν φτάσει η ώρα να κριθούν από τη Δικαιοσύνη.

Μπροστά στον κίνδυνο μιας βαριάς καταδίκης, που μεταφράζεται σε πολυετή κάθειρξή ακόμη και σε ισόβια, οι πρωταγωνιστές σε δικογραφίες με οικονομικό υπόβαθρο αποφασίζουν ως ένδειξη καλής θέλησης να συναινέσουν στην εκχώρηση των ακινήτων τους, επιχειρώντας να άρουν ή έστω να μειώσουν τις συνέπειες της αξιόποινης πράξης που τους αποδίδεται, όπως γράφουν σήμερα «Τα Νέα».

Η απόφαση για την επιστροφή των ακινήτων ως μορφή ικανοποίησης των αντιδίκων, είτε είναι ιδιώτες είτε το ελληνικό Δημόσιο, είναι φαινόμενο των τελευταίων ετών, κατά τα οποία οι διωκτικοί μηχανισμοί και οι δικαστικές Αρχές έχουν στρέψει τους προβολείς των ερευνών του σε υποθέσεις φοροδιαφυγής και διαφθοράς.

Η αρχή έγινε από τον Λάκη Γαβαλά, ο οποίος ήταν ο πρώτος κατηγορούμενος για χρέη που μεταβίβασε τα δικαιώματα του ακινήτου του στην Κάντζα Αττικής στο ελληνικό Δημόσιο για να… ισοφαρίσει οφειλές του που αγγίζουν τα 17 εκατομμύρια ευρώ.