Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα το πρωί, σε ειδική εκδήλωση στο Άργος, το Επιμελητήριο Αργολίδας και το Επιμελητήριο της Βόννης με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την επαγγελματική κατάρτιση.

Το πρωτόκολλο υπέγραψαν οι πρόεδροι των επιμελητηρίων Φώτης Δαμούλος και Wolfgang Griebl, παρουσία του προέδρου του Γερμανοελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Γιάννη Βασιλείου, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Μια καινούργια συνεργασία για τα επιμελητηριακά πράγματα ξεκινάει στον τομέα του εμπορίου και των υπηρεσιών, του τουρισμού, της μεταφοράς τεχνογνωσίας, αλλά και της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης», δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας.

«Στόχος μας είναι να αυξήσουμε την επιχειρηματικότητα, να καλυτερεύσουμε την ποιότητα του επιχειρείν και ταυτόχρονα να αυξήσουμε την απασχόληση. Ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα οι στόχοι αυτοί θα αρχίσουν να υλοποιούνται και θα έχουμε απτά αποτελέσματα», πρόσθεσε ο κ. Δαμούλος.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Βόννης Wolfgang Griebl ανέφερε πως είναι χαρούμενος που βρίσκεται στο Άργος και το Ναύπλιο και δήλωσε ότι ευελπιστεί σε μια εποικοδομητική συνεργασία.

Η γερμανική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στην Τουριστική Σχολή Άργους και σε ιδιωτικές και συνεταιριστικές επιχειρήσεις της Αργολίδας, ενώ το απόγευμα τα μέλη της θα παραστούν σε ημερίδα του Επιμελητηρίου Αργολίδας για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, ο οποίος θα αναπτύξει σύστημα της επαγγελματικής κατάρτισης εμπνευσμένο κατά τα πρότυπα του δυτικοευρωπαϊκού γερμανικού μοντέλου και τον τρόπο προσαρμογής του στα ελληνικά δεδομένα.