Handelsblatt: Επτά στους 10 Έλληνες φοβούνται ότι η επιχείρησή τους μπορεί να αποτύχει

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στατιστικά έρευνας για όλο τον κόσμο


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
9:59
09/10/2019
Handelsblatt: Επτά στους 10 Έλληνες φοβούνται ότι η επιχείρησή τους μπορεί να αποτύχει
4
loading

Μια ενδιαφέρουσα στατιστική, την οποία αποτυπώνει σε ένα σχεδιάγραμμα σχετικά με τους νέους επιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο όσον αφορά τους φόβους τους και την εκτίμηση που απολαμβάνουν, δημοσιεύει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Η εφημερίδα σημειώνει: «Οι νέοι επιχειρηματίες στη Βενεζουέλα περιμένουν πάνω από μισό χρόνο για να πάρουν άδεια, στην Ελλάδα επικρατεί περισσότερο φόβος όσον αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες και στη Μέση Ανατολή οι επιχειρηματίες χαίρουν μεγάλης εκτιμήσεως». Συγκεκριμένα το ποσοστό των ερωτηθέντων στην Ελλάδα που δήλωσαν ότι φοβούνται ότι η επιχείρησή τους μπορεί να αποτύχει φθάνει στο 70,2% καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση. Ακολουθεί η Κύπρος με 54,9% και στην τελευταία θέση όπως παρουσιάζεται στο σχεδιάγραμμα είναι η Γαλλία με 38,3%.

Στην ερώτηση τι ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού άνοιξε νέα επιχείρηση τα τελευταία 3,5 χρόνια, η Ελλάδα κατέχει μια από τις τελευταίες θέσεις με 4,8%. Στην κατώτατη θέση είναι πάντως η Βουλγαρία με 3,7% και στην πρώτη το Εκουαδόρ με 29,6%. Επίσης όσον αφορά το ποσοστό του πληθυσμού που πήρε δάνειο για την επιχείρησή του το 2017 στην Ελλάδα κυμαίνεται στο 1,7%, στη Γερμανία στο 2,9% και στη Λιβερία στο 21%.

Τέλος, στην ερώτηση εάν οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες χαίρουν μεγάλης εκτίμησης, στην Ελλάδα το 66,5% απάντησε θετικά. Το μέσο όρο είναι 68,5% ενώ τη μεγαλύτερη εκτίμηση χαίρουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 87,8%. Την έρευνα διεξήγαγε το Ινστιτούτο Ερευνών Handelsblatt, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Ρεθυμνιωτης

  ψάχνω να βρω και δε βλέπω πουθενά το χρόνο διεξαγωγης αυτης της έρευνας . Γιατί αν έγινε πριν τον ιουλη , να το χρεώσουμε στο ΣΥΡΙΖΑ , αν όμως έγινε μετά τον ιουλη , να με συγχωρειτε , αλλα αυτά που μας τσαμπουνουν οι σημερινοί , περι στηριξης της επιχειρηματικοτητας , ουδολως πειθουν τους πατριώτες μας .

 2. avatar δεν τους ειπε κανεις να γινουν επιχεριηματιες

  ας δουλεψουν σαν υπαλληλοι

 3. avatar Κόφι Αυνάν

  Επιχείρησα δις, έλιωσα στην δουλειά, έχασα τον ύπνο μου, αρκετά χρήματα, φιλίες & τραβιέμαι χρόνια στα δικαστήρια με τους πρώην συνεταίρους μου! Δεν άνοιξα καφέ αλλά εμπορικές επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας η μία & στον χώρο της υγείας ή άλλη! Το όνειρο μου κυριολεκτικά έγινε εφιάλτης! ΟΧΙ δεν θα κάνω ξαναπάρω! Μείνετε μακριά αν δεν ξέρετε καλά την δουλειά & τους ανθρώπους που θα συνεταιριστειτε! Κάντε ένα Business Plan με όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία & κυρίως να έχετε εξασφαλισμένο εισόδημα εκτός της νεοσύστατης επιχείρησης σας! Θα μπορούσα να συμβούλω & πολλά άλλα αλλά μένω σε αυτά! Καλή επιτυχία σε όσους τολμήσουν & Συγχαρητήρια σε όσους τα καταφέρουν!

 4. avatar Λοιπον

  Μηδενικό αφορολογητο
  Προκαταβολή φόρου 100%
  Τέλος επιτηδεηματος
  τέλος αλληλεγγύης
  ΦΠΑ 24%
  Φορολογία επιχείρησης 29%
  Τέλος εργασιών επιχειρήσεων
  Τέλος ΓΕΜΗ
  Εισ φορές επαγγελματιών στο 20% ( το κατέβασαν στο 13% όταν κατάλαβαν τι μαλάκια έκαναν οι συριζαιοι ενώ στον υπόλοιπο ιδιωτικό τομέα είναι στο 6,5%)
  Εισφορές του προηγούμενου χρόνου δεν εκπίπτουν αλλά προστίθενται στο εισόδημα του επόμενου χρόνου( παγκόσμια συριζαικη πατέντα)

  Χωρίς να προσθέσω ( ενοικιο- Ρευμα- τηλεφωνια- δημοτικούς- τελειωνιακους- φόρους,συντήρηση παγιων- ζημιές κι άλλα πολλά)
  Κατά αλλά θέλουμε να ανοίξουν επιχειρήσεις και να επιστρέψουν από τις χώρες χαμηλής φορολόγησης
  Σε 10 χρόνια θα μας έχουν εξαγοράσει οι τουρκοι

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει