Αλέξης Τσίπρας: Ελλάδα και Βουλγαρία βασικοί πυλώνες της ενεργειακής στρατηγικής της ΕΕ

Στα εγκαίνια του αγωγού IGB ο πρωθυπουργός - Τα μεγάλα στοιχήματα στον ενεργειακό χάρτη και ο σταθμός υγροποιημένου αερίου στην Αλεξανδρούπολη


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
14:04
22/05/2019
Αλέξης Τσίπρας: Ελλάδα και Βουλγαρία βασικοί πυλώνες της ενεργειακής στρατηγικής της ΕΕ
4
loading

Τη σημασία του κάθετου αγωγού φυσικού αερίου IGB -το έργο κατασκευής του οποίου εγκαινίασε σήμερα στο Κίρκοβο της Βουλγαρίας, μαζί με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό, Μπόικο Μπορίσοφ- για την ενεργειακή ασφάλεια και την οικονομική ευημερία της περιοχής, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η ενεργειακή ασφάλεια και ο πολλαπλασιασμός των ενεργειακών πηγών παραμένει μια πολύ σημαντική προτεραιότητα για την Ελλάδα ανέφερε ο κ. Τσίπρας στην σύντομη ομιλία του και εξήγησε: «Ο TAP, ο κάθετος διάδρομος, ο East-Med, ο σταθμός υγροποιημένου αερίου στην Αλεξανδρούπολη, ο αντίστοιχος σταθμός στη Ρεβυθούσα ο οποίος πρόσφατα επεκτάθηκε με τρίτη δεξαμενή, ο Turkish Stream 2, είναι έργα που ενισχύουν τον οικονομικό και γεωπολιτικό ρόλο της Eλλάδας, της φίλης Βουλγαρίας και μαζί της ευρύτερης περιοχής».

Σημείωσε ακόμη ότι «με τον κάθετο διάδρομο, πρώτο τμήμα του οποίου είναι ο αγωγός IGB, αρχίζει και διαμορφώνεται ένα δίκτυο μεταφοράς ενέργειας που καθιστά τα Βαλκάνια ενεργειακό κόμβο [...] Ένα μεγάλο τμήμα του αερίου στον IGB θα προέρχεται από τον TAP, ο οποίος αναμένεται να λειτουργήσει το 2020 και θα μεταφέρει αζέρικο αέριο στις ευρωπαϊκές αγορές».

Γενικεύοντας ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Η χώρα μας, μέσω μιας ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής που οδήγησε στην ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και μιας σειράς πολυμερών σχημάτων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στη Ανατολική Μεσόγειο, έχει ενισχύσει τον ρόλο της ως πυλώνας σταθερότητας και συνεργασίας στην περιοχή».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar ΤΑ ΜΑΥΡΑΚΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΟΞΙΚΑ

  ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΝΕΡΓΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΙΖΑΔΩΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΣΟΧΑΨΑ!!!!

 2. avatar ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

  Πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική από τον πρωθυπουργό που υποστηρίζει τα συμφέροντα της Ελλάδος.
  Αντίθετα η δεξιά εξυπηρετούσε πάντα τα συμφέροντα των ξένων. Όπως έκανε πρίν από 70 χρόνια όταν χάρισε στον Τίτο το όνομα Μακεδονία σκέτο! Για να εξυπηρετήσει τους δυτικούς, που έβλεπαν στον Τίτο αυτόν που είχε διαφορετική άποψη στο σύμφωνο της Βαρσοβίας

 3. avatar Ελληνοαμερικανος

  Μόλις ξέρασα,πρωί πρωί εδώ στο αμερικα είδα αυτή τη φάτσα του αεργου ανθέλληνα,αναρχοαπλυτου και ξέρασα ξεκινώ φρέσκος λοιπόν την μέρα μου. Να μου τον παρουσιάζετε τακτικά.

 4. avatar τριαλαρο

  ας του πει κάποιου του κοκορόμυαλου ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι ιστορική προδοσία από τις λίγες. Κρίμα στο όνομα, Βρούτο έπρεπε να τον ονομάσουν με δεύτερο όνομα Πινόκιο.

  Επίσης, από το 1993 το προσπαθούμε για τον συγκεκριμένο αγωγό με λοιπές βαλκανικές χώρες+Ρωσία. Αυτός πάλι θα αρχίσει να λέει ότι μόχθησε και προσπάθησε για να τον φτιάξει?

  Σαν το νοσοκομείο που εγκαινιάστηκε 2 φορές!! Μια επί άλλης κυβέρνησης, και μια από τον Τσίπρα για να δείξει έργο ο καημένος, μιας και δεν είχε να δέιξει και κάτι άλλο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει