Ολονύχτια θα είναι η προσπάθεια από συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Ανατολική Αττική, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Ελπίδα, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα. Ο κ. Σκρέκας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, είπε πως στόχος είναι να αποκατασταθούν όλες οι βλάβες στην ηλεκτροδότηση έως το πρωί της Τετάρτης ή εντός της ημέρας τα μεμονωμένα περιστατικά.

Ο υπουργός ανέφερε ότι «έχει ολοκληρωθεί ένα συντριπτικό ποσοστό επανηλεκτροδότησης των περιοχών που είχαν πρόβλημα». Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν τη μάχη για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης κυρίως στην ανατολική Αττική (σε Μαραθώνα, Πικέρμι, Βουτζά κ.α), σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως είπε, σε επίπεδο δημοτικού διαμερίσματος και όχι ολόκληρου δήμου.

«Δεν θα σταματήσουν όλο το βράδυ. Θα συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι να δώσουν ρεύμα και στο τελευταίο σπίτι» τόνισε ο Κώστας Σκρέκας. «Η κατάσταση είναι δύσκολη και η ταλαιπωρία μεγάλη» πρόσθεσε «και γι΄αυτό καταβάλλεται έντονη προσπάθεια».

«Θα δοθούν αποζημιώσεις όπου υπάρχουν καταστροφές σε συσκευές»

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσε, επίσης, ότι όπου υπάρχουν καταστροφές σε συσκευές θα καταγραφούν από τον ΔΕΔΔΗΕ και θα δοθούν αποζημιώσεις.

Έκανε λόγο για καλή προετοιμασία του ΔΕΔΔΗΕ, «που από την πρώτη στιγμή ήταν στο πεδίο» και «είχε κατανείμει τις δυνάμεις με τέτοιο τρόπο στην Αττική ώστε από την πρώτη στιγμή άρχισαν να αποκαθίστανται οι βλάβες», ενώ σημείωσε πως ένα ένα χρόνο μετά την κακοκαιρία «Μήδεια» ο μηχανισμός έμαθε πάρα πολλά.

Παράλληλα, επισήμανε ότι έχει ξεκινήσει το ευρύ πρόγραμμα υπογειοποίησης εναέριων καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ σε όλη την Ελλάδα, για το οποίο «θα δαπανηθούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ», ώστε να δοθεί μια μόνιμη λύση.