Δράκος του Κομόντο και βασιλική κόμπρα οι νέοι φιλοξενούμενοι ζωολογικού κήπου

Αναμένεται να κεντρίσουν την περιέργεια μικρών και μεγάλων στο Ζάγκρεμπ


ΚΟΣΜΟΣ
15:35
01/04/2019
Δράκος του Κομόντο και βασιλική κόμπρα οι νέοι φιλοξενούμενοι ζωολογικού κήπου
1
loading

Στον ανακαινισμένο ζωολογικό κήπο του Ζάγκρεμπ, στην Κροατία, που άνοιξε τις πύλες του την περασμένη εβδομάδα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους δύο ιδιαίτερους φιλοξενούμενους: Έναν δράκο του Κομόντο και μία βασιλική κόμπρα, που πρόκειται να εγκατασταθούν σύντομα.

Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου Νταμίρ Σκοκ δήλωσε ότι η μεγαλύτερη σαύρα στον κόσμο, ο δράκος του Κομόντο, και η μεγαλοπρεπής βασιλική κόμπρα αναμένεται να κεντρίσουν την περιέργεια μικρών και μεγάλων, που θέλουν να τα συναντήσουν για να δουν από κοντά δύο ιδιαίτερα ερπετά.

Ο επιμελητής του ζωολογικού κήπου για τα ψάρια, τα αμφίβια και τα ερπετά Ιβάν Τσιζέλι (Ivan Cizelj) δήλωσε ότι η βασιλική κόμπρα και ο δράκος του Κομόντο σημαίνουν πολλά για την ενημέρωση των ανθρώπων σε σχέση με την ανάγκη προστασίας των απειλούμενων- με εξαφάνιση -ειδών.

«Ο δικός μας δράκος Κομόντο περιλαμβάνεται στο έργο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζωολογικών Ζώων και Ενυδρείων που περιλαμβάνει την εκτροφή και την προβολή του είδους, την εκπαίδευση των επισκεπτών και τη συμμετοχή του ζωολογικού κήπου σε προγράμματα για την προστασία του δράκου στο νησί του Kομόντο» δήλωσε ο κ. Τσιζέλι, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η βασιλική κόμπρα, ερπετό μήκους 230 εκατοστών, έφτασε στο Ζάγκρεμπ από τον ζωολογικό κήπο του Plzen στην Τσεχική Δημοκρατία. Ο δράκος του Κομόντο έφθασε στον ζωολογικό κήπο της κροατικής πρωτεύουσας από το Pierrelatte της Γαλλίας το 2016. Πρόκειται για ένα αρσενικό ηλικίας έξι ετών και μήκους 170 εκατοστών, που ζυγίζει 29 κιλά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar android

    σιγά...εχει και στο Αττικό ζωολογικό

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει