Απόγευμα της 7ης Σεπτεμβρίου στο Racine του Γουισκόνσιν, πολύς κόσμος είναι έξω και απολαμβάνει την καλοκαιρία. Ανάμεσα στους πολλούς και μια ομάδα παιδιών που περπατά στο δρόμο, πέφτει πάνω σε μια χαρτοσακούλα κι ένα από τα παιδιά την κλωτσά σαν μπάλα.

Και τότε η ευχάριστη ατμόσφαιρα διαλύεται: «μέσα από τη σακούλα σύρθηκε ένα γατάκι», περιγράφει η Angela Speed, αντιπρόεδρος της Wisconsin Humane Society.

Ήταν καλυμμένο με περιττώματα και ημιθανές. Μέσα στη σακούλα ήταν κι άλλα δύο γατάκια που είχαν ήδη πεθάνει.

«Τα παιδιά σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο, μια γυναίκα κάλεσε την αστυνομία που ανταποκρίθηκε αμέσως. Δεν ξέρουμε ποια ήταν τα παιδιά αυτά αλλά είμαστε ευγνώμονες», προσθέτει.

gates3

Το γατάκι μεταφέρθηκε στο καταφύγιο της οργάνωσης όπου διαπιστώθηκε πως ήταν περίπου τριών εβδομάδων, πολύ βρώμικο, αποστεωμένο, αδύναμο και πολύ πεινασμένο. «Είχε λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού. Δεν θα ζούσε πολύ αν δεν το είχαν βρει», συνεχίζει η Speed.

Αρχικά δεν ήξεραν αν θα τα καταφέρει επειδή ήταν πολύ αδύναμο και υποσιτισμένο. «Είναι όμως ένας μικρός μαχητής και τα κατάφερε».

Στις πρώτες σημειώσεις της για την εξέλιξη του γατιού η Speed έγραψε τη λέξη Miracle (θαύμα) και αυτή έμεινε για όνομα του μικροσκοπικού αγωνιστή.

Σήμερα δεν μπορεί κανείς να φανταστεί πως ο Miracle παραλίγο να μην τα καταφέρει και πως ήταν πεταμένος μέσα σε μία σακούλα, σημειώνει η Speed. Τρώει, πολύ, δυναμώνει και είναι πάρα πολύ τρυφερός. «Τον πήρα μια μέρα στο γραφείο και ήθελε πολλή αγκαλιά. Μόλις τον άφηνα κάτω άρχιζε να κλαίει».

Σήμερα ο γάτος ζει με ανάδοχη οικογένεια μέχρι να μεγαλώσει αρκετά και υιοθετηθεί. Ο Miracle έχει βρει παρέα ένα άλλο γατάκι, τον Poodle, άλλο ένα θετικό βήμα για την κοινωνικοποίησή του που είναι πολύ κρίσιμη στην ηλικία του.

gates2

Οι ιστορίες εγκαταλελειμμένων ζώων δεν είναι ασυνήθιστες για την Speed: «Κάθε ζώο που έρχεται σε μας έχει την ιστορία του, για κάποια ραγίζει η καρδιά μας με όσα έχουν περάσει. Ο Miracle είναι ένα παράδειγμα τέτοιας ιστορίας», αφηγείται, «ο κόσμος αναρωτιέται, πώς μπορεί κάποιος να κάνει κάτι τέτοιο; Είναι δύσκολο να φανταστείς πως κάποιος βάζει γατάκια σε χαρτοσακούλα και τα πετά στα σκουπίδια».

gates1