Ο αντιδήμαρχος του Παρισιού David Belliard τοποθετήθηκε δημόσια για τη σειρά Emily in Paris και τόνισε πως αν και «ωραία», στην πραγματικότητα δείχνει μια «ωραιοποιημένη φανταστική εικόνα» της γαλλικής πρωτεύουσας που «αφορά μόνο τους πλούσιους».

Γράφοντας άρθρο στην liberation.fr με τίτλο «Emily in Paris στην πρωτεύουσα που αρνείται την κλιματική αλλαγή», αναφέρει ότι «στη διάρκεια των εορτών πολλοί από εμάς στρωθήκαμε μπροστά στο Emily in Paris, παρακολουθήσαμε με κάποια απόλαυση τις αισθηματικές περιπέτειες της νεαρής Αμερικανίδας, και οργιστήκαμε με τα στερεότυπα που προωθεί. Θαυμάσαμε ένα φαντασιακό Παρίσι, με πειραγμένα χρωματικά φίλτρα. Η τεράστια επιτυχία της σειράς οφείλεται εξάλλου εν πολλοίς σε αυτή την αστική καρικατούρα, όπου βλέπεις τον Πύργο του Άιφελ σε κάθε γωνία του δρόμου και όπου η γαλλική πρωτεύουσα μοιάζει σαν παγκόσμια σκηνή όμορφων ρομάντζων όλου του κόσμου. Και αυτό, σαν να ισχύει για την αιωνιότητα».

Επίσης, τονίζει πως «κατά βάθος, αυτό που μας αποκαλύπτει η Emily μέσα από τις περιπλανήσεις της, είναι η εικόνα ενός αμετάβλητου Παρισιού, μιας Disneyland, που περιορίζεται στο κέντρο όπου κατοικούν μόνο οι πιο πλούσιοι άνθρωποι με ολόιδια και αναλλοίωτη αρχιτεκτονική κληρονομιά. Με λίγα λόγια, είναι ένα Ινσταγκραμικό Παρίσι με άψογα χρώματα και ιδανικά πλάνα».

Έτσι, μεταξύ άλλων επισημαίνει πως «γνωρίζουμε ότι το Παρίσι, όπως όλες σχεδόν οι μητροπόλεις του κόσμου, δεν έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής. Και ότι αν δεν θέλουμε να το αφήσουμε στους πλουσιότερους (οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να δραπετεύουν σε περιόδους καύσωνα) θα πρέπει να ξαναδούμε όλο τον τρόπο οργάνωσής του».

«Το Παρίσι είναι σήμερα σχεδόν παραδομένο στα αυτοκίνητα και έχει πολλή υγρασία που δεν επιτρέπει να ζεις σε υψηλές θερμοκρασίες. Οι κλιματικές επιπτώσεις απαιτούν να κάνουμε ριζικές επιλογές και να επιβάλλουμε περιορισμούς, που απουσιάζουν εντελώς από τη σειρά», προσθέτει στη συνέχεια.