Το Archive 81 είναι το νέο εγχείρημα του Netflix στο χώρο του τρόμου και γρήγορα έγινε από τα πιο «hot» τηλεοπτικά ονόματα. Από μόνη της η σειρά αποκτάει μεγάλο ενδιαφέρον αν κοιτάξει κανείς ότι στη λίστα των παραγωγών βρίσκεται ο μεγάλος γνώστης του horror, James Wan.

Η νέα σειρά του streaming δικτύου λοιπόν διαθέτει 8 επεισόδια των 50 λεπτών. Θα λέγαμε πως κινείται στα πρότυπα γνωστών ταινιών του είδους, όπως το REC, με την ιδιαιτερότητα πως τα πλάνα τα βλέπουμε από δύο οπτικές, του χαρακτήρα που ζει τα γεγονότα και αυτού που τα παρακολουθεί.

Η ιστορία εστιάζει σε έναν ειδικό στις βιντεοκασέτες, τον νεαρό Dan (Mamadou Athie), ο οποίος καλείται από έναν μεγαλοεπιχειρηματία να επισκευάσει μερικές τέτοιες που σχεδόν κάηκαν από μία πυρκαγιά 25 και πλέον χρόνια πριν.
Ο Dan θα κλειστεί σε ένα τεράστιο σπίτι/εργαστήριο, από όπου θα ξεκινήσει το “ταξίδι” του σε μία ελαφρώς διαφορετική εποχή μέσα από το υλικό που τραβούσε Melody (Dina Shihabi).

Η Melody, μια νεαρή γυναίκα σε αναζήτηση της μητέρας της, πείθεται πως θα βρει τις απαραίτητες απαντήσεις στο κτίριο Βίσερ. Φαινομενικά πρόκειται για μία απλή πολυκατοικία της Νέας Υόρκης, με καθημερινούς ενοίκους. Όμως δεν είναι.

Η Melody θα βιντεοσκοπεί την κάθε της στιγμή, την κάθε της αλληλεπίδραση με τους ενοίκους, όπως και τον κάθε της… τρόμο. Από την άλλη, ο Dan θα καταπιαστεί τόσο με την επισκευή των χαλασμένων βινετοκασέτων αλλά και με την αναζήτηση της Melody, η οποία θα έχει ορισμένες… απρόβλεπτες εξελίξεις.

Το τέλος θα είναι απρόβλεπτο και ξεχωριστό ενώ ανοίγεται και μία «πόρτα» και για 2η σεζόν.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Το Archive 81 είναι μία αρκετά ενδιαφέρουσα σειρά τρόμου από το Netflix, η οποία έχει τον δικό της ρυθμό, όχι αργό ούτε όμως και γρήγορο. Κάπου στο μέσον. Η ιστορία κρατάει σε αγωνία τον θεατή ενώ υπάρχουν και οι αδιάφορες στιγμές.

Η σκηνοθεσία είναι αρκετά καλή και αποτυπώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σοκ και τον φόβο. Από την άλλη, οι ερμηνείες ήταν κατά πολύ κατώτερες της καλής ποιότητας της σειράς και προσωπικά με “χάλασαν” αρκετά.

Γενικότερα, έχουμε να κάνουμε με μία καλή slow burning, όπως λένε, σειρά, που καταφέρνει να σε τρομάξει αλλά αποτυγχάνει να σε πείσει με τις ερμηνείες.