Ήταν δίκαιο έγινε πράξη, το game που έχουν παίξει όλες οι γενιές επιτέλους φτάνει στην οθόνη μας με την πρώτη του σεζόν. Η αγωνία όσων είναι fan του παιχνιδιού σίγουρα μεγάλη. Οι απορίες βέβαια πολλές… η σημαντικότερη γιατί ανάμεσα από 150 champions να επιλέξουν μόνο 4 και γιατί ειδικά αυτούς τους 4.

Οι δημιουργοί της σειράς λίγο πριν κυκλοφορήσει λοιπόν δήλωσαν σε μια συνέντευξη πως σίγουρα ήταν δύσκολο και δούλεψαν πολύ προκειμένου να αποφασίσουν σε ποιους από όλους τους champs θα δούμε στην σειρά. Η απόφαση λοιπόν ήρθε μετά την σκέψη πως σίγουρα μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων θα ήθελε να ξέρει τι έχει προκύψει ανάμεσα στις δυο αδερφές Jinx και Vi . Έτσι επικεντρώθηκαν να δώσουν ένα υπόβαθρο σωστό και να αναπτύξουν μια ιστορία που μας έφερε σε αυτό που σήμερα ξέρουμε σαν Jinx και Vi.

Μην ξεχνάμε πως η Jinx είναι ενας από τους πρώτους champs που το παιχνίδι σου χαρίζει όταν ξεκινάς. Κάθε ένας τους έχει δικές του ατάκες που προσδιορίζει περίπου τον χαρακτήρα του . Έτσι λοιπόν θέλουν να μας δείξουν πως η Jinx έφτασε να γίνει η τρελή, αδυσώπητη champ που όλοι έχουμε αγαπήσει στο παιχνίδι . Αν και σαν παίχτρια θα ήθελα πολύ να δω την ιστορία της Lux (σαν main lux ) αλλά φαντάζομαι και ο καθένας μας κάπως έτσι νιώθει για τον δικό του παίχτη.

Ακολουθούν spoilers

Η σειρά λοιπόν μας αφηγείται την ιστορία δυο ορφανών κοριτσιών της Vi και της Jinx που όμως ονομάζεται Πάουντερ και είναι σε ηλικία περίπου 8 χρόνων . Οι δυο τους εμφανίζονται στο τέλος ενός πολέμου και ανακαλύπτουν πως έχουν μείνει ορφανές . Ο Βάντερ που έχει μείνει ζωντανός θα τις υιοθετήσει και θα τις προστατεύσει . Περνώντας λίγο διάστημα καταλαβαίνουμε πως τα δυο κορίτσια ζουν σε μια φτωχή πόλη την ZAUN. Ενώ μια άλλη πλευρά της πόλης Piltover είναι η πλούσια ζωή.

Διαχωρισμένοι οι κάτοικοι σε φτωχούς και πλούσιους λοιπόν ζουν στην ανάλογη πλευρά με τα ανάλογα προνόμια ή μη. Τα κορίτσια γρήγορα θα μπλέξουν όταν αποφασίζουν να κλέψουν ένα διαμέρισμα από τα προνομιούχα της Piltover . Μαζί τους 2 ακόμα συνεργοί Κλάγκορ και Μάιλο. Όλα πάνε καλά ως που ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος να επιστρέψει , ο Jayce παρέα με την καλή του φίλη Caitlyn( οι άλλοι δυο γνωστοί champs από το παιχνίδι ) .Πανικόβλητοι τρέχουν να σωθούν μέχρι που από την Jinx πέφτει ενας περίεργος μπλε κρύσταλλος και προκαλεί μια τεράστια έκρηξη.

Τρέχοντας φτάνουν στην πόλη τους αλλά χάνουν όσα κατάφεραν να κλέψουν . Ο Βάντερ θα προσπαθήσει να καλύψει ότι έγινε προκειμένου να τις προστατέψει . Στην άλλη μεριά της πόλης , ο Layce θα δικαστεί για παράνομη και καταχρηστική έρευνα που γινόταν στο γραφείο του μετά την έκρηξη που προκάλεσε η Jinx.

Αποκαλύπτει πως κάνει έρευνες για μαγεία και έτσι το συμβούλιο της πόλης φτάνει κοντά στο να τον διώξει από την πόλη . Η τιμωρία του θα περιοριστεί όμως στο να μείνει εκτός Ακαδημίας όπου θα χάσει και επαφή με την Caitlyn την οποία βλέπουμε σε ελάχιστες σκηνές .

Όταν οι φρουροί της Piltover θα φτάσουν στην ZAUN για να βρουν τους δράστες θα προκληθεί αναστάτωση και γενικά ενας διχασμός . Ο Silco κακοποιός της πόλης θα βρει ευκαιρία να δράσει με ένα περίεργο πείραμα που έχει ετοιμάσει και θα προσπαθήσει να πάρει τον έλεγχο στα χέρια του. Vi και Jinx μένουν αχώριστες ως την στιγμή που ο Βάντερ να πέσει θύμα απαγωγής μετά από μια σφοδρή επίθεση του Silco . Ως τώρα η Jinx δεν έχει δείξει καμία δύναμη και εμφανίζεται ως αδύναμη , έτσι η Vi θα επιλέξει να την αφήσει πίσω όταν πάει να βρει τον Βάντερ μαζί με τον Μάιλο και τον Κάλγκορ.

Όσο οι 3 φίλοι προσπαθούν να σώσουν τον Βάντερ η Jinx παραληρεί μονή της με το λούτρινο κουνελάκι της αδερφής της στα χέρια της . Έτσι αποφασίζει να δράσει και να βοηθήσει τους υπόλοιπους αρπάζοντας τους κρυστάλλους που είχε κρατήσει από την ληστεία του πλούσιου διαμερίσματος .

Αγνοώντας την ζημιά που οι κρύσταλλοι δημιουργούν τους βάζει σε μια από τις εφευρέσεις της και τους στέλνει στο κτήριο που βρίσκονταν η Vi και οι υπόλοιποι . Η Vi αντιμετωπίζει ένα από τα πειράματα του Silco και χάνει επικίνδυνα όταν οι κρύσταλλοι ανατινάζονται και σκοτώνουν Μάιλο και Καλγκορ που όμως είχαν καταφέρει να ανοίξουν άλλη έξοδο διαφυγής.

Όταν όλα τελειώσουν οι δυο αδερφές θα συναντηθούν έξω όπου και ο Βάντερ έχει πέσει νεκρός για να σώσει την Vi . Η Jinx έχοντας ήδη δημιουργήσει χαμό καταλαβαίνει πως κάτι δεν πάει καλά αλλά δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται και πλήρως την κατάσταση , η Vi ξεσπά και φεύγει λίγο πιο κάτω να ηρεμήσει όταν ο Silco εμφανίζεται εκείνη σηκώνεται να πάει και πάλι κοντά στην αδερφή της παρόλο τον πανικό και χαμό που είχε δημιουργήσει για να την σώσει , ενας φρουρός εμφανίζεται και αρπάζει την Vi πριν προλάβει να πάει στην αδερφή της .

Η Jinx που πιστεύει πως έχει εγκαταλειφθεί από την Vi χάνει τα λογικά της και πέφτει στην αγκαλιά του Silco και εκεί για πρώτη φορά την βλέπουμε σε μικρή ηλικία μεν αλλά όπως την ξέρουμε δε …. με αυτό το βλέμμα της τρέλας να χαμόγελα πάνω στον χαμό.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Η σειρά επικεντρώνεται σε αυτές τις δυο κατά κύριο λόγο στα 3 πρώτα επεισόδια. Πολύ λίγα πράγματα για τους υπόλοιπους . Δείχνει όμως να έχει πολύ ενδιαφέρον και μεγάλη ιστορία πίσω της. Κυλά γρήγορα και χωρίς καθυστερήσεις.

Αρκετά σημεία θέλουν λίγο προσοχή γιατί μπορεί να μπερδέψεις χαρακτήρες με κάποιους champs που όμως γρήγορα αντιλαμβάνεσαι ότι απλά δεν είναι. Θα ήθελα πραγματικά μερικούς ακόμα γιατί πιστεύω πως θα ήταν ωραίος να τους γνωρίσουμε και να ξέρουμε την ιστορία τους όμως η αλήθεια είναι πως ίσως χανόταν η ιστορία με παραπάνω champs.

Ενδιαφέρον επίσης Θα έχει η ιστορία της Caitlyn που τώρα δείχνει μια εντελώς υποταγμένη κόρη πλουσίων γονέων με καλή θέση στην κοινωνία . Η σειρά θα ολοκληρωθεί στις 20 Νοεμβρίου με τα τελευταία 3 επεισόδια και μετά θα περιμένουμε ανακοίνωση για δεύτερη σεζόν ίσως.