Όσο κι αν δεν μπορούμε να ξεμυτίσουμε για την ώρα λόγω κορονοϊού, το μυαλό μας μπορεί κάλλιστα να δραπετεύσει.

Το Netflix έχει πολλά ταξιδιάρικα ντοκιμαντέρ και σειρές περί άγριας φύσης για να ξεφεύγει ο νους από τα όσα δύσκολα ζούμε.

Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά και πάμε ένα ταξίδι στον κόσμο με τρεις σειρές ντοκιμαντέρ που έχουν κάτι ταξιδιάρικο για όλους…

«Σκοτεινός τουρισμός»

Ο νεοζηλανδός δημοσιογράφος και κινηματογραφιστής Ντέιβιντ Φάριερ μάς πάει ένα άνομο ταξίδι στις πιο σκοτεινές γωνιές του κόσμου.

Η σειρά ντοκιμαντέρ του 2018 περιλαμβάνει μακάβριους, επικίνδυνους και απροσδόκητους τουριστικούς προορισμούς, από στοιχειωμένα δάση και πυρηνικές λίμνες μέχρι τον εκτελεστή του Εσκομπάρ στην Κολομβία και ένα φεστιβάλ βουντού στο Μπενίν.

Το απόκρυφο οδοιπορικό του Φάριερ διαρκεί μία μόλις σεζόν 8 επεισοδίων και δεν μοιάζει με καμιά άλλη ταξιδιωτική σειρά…

«Η μαγεία των Άνδεων»

Από την Αργεντινή και τη Χιλή ως την Κολομβία και το Περού, αυτό το εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ του 2019 παρουσιάζει τη στενή σχέση πέντε ανθρώπων με τα υπέροχα βουνά της Νότιας Αμερικής.

Ανθρωποκεντρικό και διαφορετικό, είναι η απαραίτητη δόση έμπνευσης που αναζητάς, ένα ταξιδιάρικο σφηνάκι 6 επεισοδίων των 23 λεπτών…

«Ιστορίες φωτός»

«Φωτογράφοι και σκηνοθέτες ταξιδεύουν ανά τον κόσμο απαθανατίζοντας ανεξίτηλες εικόνες ανθρώπων, τόπων, πλασμάτων και πολιτισμών μέσα από γωνίες που δεν έχουμε ξαναδεί». Αυτή είναι η λιτή σύνοψη του Netflix για μια σειρά ντοκιμαντέρ που είναι πράγματι κάτι το διαφορετικό.

Ξεκίνησε το 2015 και απλώνεται σε τρεις κύκλους, παρακολουθώντας περιπετειώδεις φωτογράφους να φτάνουν όχι μόνο στην άκρη της Γης, αλλά και στα ίδια τα όρια της τέχνης τους.