Ο Θέμης Χαλκιάς και η Χαλκιάς Racing Team παρουσίασαν το νέο τους αγωνιστικό αυτοκίνητο. Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο, εργοστασιακό Renault Clio προδιαγραφών Rally3 με το οποίο θα αγωνιστούν στους αγώνες του Ελληνικού Πρωταθλήματος Ράλι του Κυπέλλου Χώματος καθώς και στο Ράλλυ Ακρόπολις. Η παρουσίαση του αυτοκινήτου έγινε σε ειδική εκδήλωση στο Blender Gallery με καλεσμένους φίλους, συνεργάτες και δημοσιογράφους του ειδικού τύπου.

Το Renault Clio Rally3 έχει εξελιχθεί από την Alpine Racing στην Διέππη ενώ σημαντική είναι η συμμετοχή της Alpine F1 Team σε σημεία όπως η πίσω αεροτομή. Ο 4κύλινδρος κινητήρας των 1.3 λίτρων αποδίδει ισχύ 260 ίππων και ροπή 415Nm. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται μέσω σειριακού κιβωτίου 6 σχέσεων της Sadev σε όλους τους τροχούς. Σαν αποτέλεσμα το Clio Rally3 αναδεικνύεται στο πρώτο τετρακίνητο αγωνιστικό της Γαλλικής μάρκας για αγώνες ράλι. Οι αναρτήσεις φέρουν την υπογραφή της Bos, ενώ στις χωμάτινες διαδρομές χρησιμοποιούνται τροχοί 15 ιντσών με φρένα της PFC 294 χιλ. και στους δύο άξονες κίνησης.

Την αγωνιστική προετοιμασία και συντήρηση του Clio Rally3 έχουν αναλάβει επιλεγμένοι μηχανικοί της Renault Χαλκιάς ενώ σημαντική θα είναι η βοήθεια που θα παρέχει η Alpine Racing. Στο δεξί bucket του Θέμη Χαλκιά θα βρίσκεται ο Νικόλαος-Αδάμ Κομνός σε μία συνεργασία που ξεκίνησε φέτος και ήδη μετρά τρεις αγώνες με τα άλλα αγωνιστικά αυτοκίνητα της ομάδας.

Το αγωνιστικό ντεμπούτο του αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί στο Ράλι Φθιώτιδος, 1 και 2 Ιουλίου. Χορηγοί και υποστηρικτές για ακόμα μία χρονιά είναι τα λιπαντικά ELDON’S A.E.B.E και η ασφαλιστική εταιρεία Euroins, ενώ σημαντική είναι η στήριξη που προσφέρει η TEOREN MOTORS A.E., επίσημος εισαγωγέας των Renault – Dacia στην Ελλάδα.