Στα ύψη έχουν εκτοξευτεί οι τιμές στις μινιατούρες της πρώτης γενιάς του Tesla Roadster, μετά την απόφαση του Elon Musk να στείλει το προσωπικό του αυτοκίνητο στο διάστημα με το Falcon Heavy.

Ελάχιστοι παρατήρησαν ότι στο ταμπλό του κόκκινου Tesla Roadster που ταξιδεύει στο αχανές διάστημα, υπάρχει μια κόκκινη μινιατούρα του ηλεκτρικού σπορ οχήματος της Hot Wheels.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό αυτό, οι συγκεκριμένες μινιατούρες απέκτησαν συλλεκτική αξία και η τιμή τους εκτινάχθηκε στα ύψη.

hot1 hot fd hotm2

Ένα απλό αυτοκινητάκι που κόστιζε μόλις ένα δολάριο όταν κυκλοφόρησε στα καταστήματα πριν λίγα χρόνια, τώρα αποτελεί αντικείμενο του πόθου για τους συλλέκτες.

Σε μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα που ο καθένας μπορεί να πουλήσει και να αγοράσει διάφορα προϊόντα, οι μινιατούρες Hot Wheels του Tesla Roadster κοστίζουν από 50 έως και 200 δολάρια!

Τα πιο ακριβά είναι αυτά που προσφέρονται με τη συσκευασία τους σε άψογη κατάσταση.

Η Mattel κυκλοφόρησε για πρώτη φορά μινιατούρα Hot Wheels Tesla Roadster το 2008, τη χρονιά δηλαδή που ξεκίνησε η παραγωγή του διθέσιου ηλεκτρικού μοντέλου της Tesla.

Την πρώτη χρονιά η μινιατούρα κυκλοφόρησε σε τρία διαφορετικά χρώματα: μπλε, ασημί και κόκκινο. Το 2016 η Mattel επανακυκλοφόρησε μινιατούρα του Roadster σε κόκκινο χρώμα με εσωτερικό μαύρου χρώματος.

hot1

Στην πραγματικότητα κυκλοφόρησαν δύο εκδόσεις το 2016: ένα βασικό μοντέλο ευρείας παραγωγής σε πιο λαμπερό κόκκινο απ’ αυτό του Roadster που ταξιδεύει στο διάστημα και ένα περιορισμένης παραγωγής, για τη σειρά «Super Secret Treasure Hunt» – τίτλο που είθισται να χρησιμοποιεί η Mattel για τις συλλεκτικές συλλογές της.

Το χρώμα του συγκεκριμένου συλλεκτικού Roadster είναι ένα «Spectraflame» μεταλλικό σκούρο κόκκινο που θυμίζει αρκετά αυτό του οχήματος που ταξιδεύει στο διάστημα.

Και στις δύο περιπτώσεις πάντως τα μοντέλα είναι περιζήτητα και οι τιμές τους έχουν φτάσει στα ύψη αφού καθένας πουλάει όσο θέλει…

hot