Οι Ρώσοι προηγήθηκαν του οραματιστή Έλον Μασκ και υπάρχουν αποδείξεις γι’ αυτό. Το Tesla Roadster με τον Starman στη θέση του οδηγού συνεχίζει το ταξίδι του στο διάστημα, σε μια πρωτοποριακή ενέργεια μάρκετινγκ που έχει πετύχει και με το παραπάνω το στόχο της. Μόνο που η Tesla δεν είναι η πρώτη εταιρεία που στέλνει αυτοκίνητο στο διάστημα…

Την πρόλαβαν οι Ρώσοι που το 2010 έστειλαν στο διάστημα ένα προϊόν που αποτελεί σήμα κατατεθέν της αυτοκινητοβιομηχανίας τους. Ένα Lada Niva 4X4, με πλήρωμα όχι κάποια κούκλα όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Tesla, αλλά δύο κοσμοναύτες, τοποθετήθηκε στον πύραυλο Σογιούζ που το μετέφερε στο διάστημα.

Όταν το Lada μπήκε σε τροχιά γύρω από τη γη, οι δύο επιβάτες του πήραν την κατάσταση στα χέρια τους αναλαμβάνοντας να το «οδηγήσουν» στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Η αποστολή τους στέφθηκε με επιτυχία καθώς το Lada Niva 4X4 αποδείχθηκε ιδιαίτερα ανθεκτικό παρά τις αντιξοότητες που συνάντησε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Κατάφερε μάλιστα να επιστρέψει αλώβητο στη γη επιβεβαιώνοντας την φήμη του ως ένα από τα πλέον αξιόπιστα και τίμια οχήματα.

λα;1 λα2

«Πολύ καλό για να είναι αληθινό» θα σκεφτείτε και με το δίκιο σας, καθώς ζούμε στην εποχή των fake news.

Η συγκεκριμένη, πάντως, δεν αποτελεί άλλη μια περίπτωση ψευδούς είδησης, αλλά το αποκύημα της φαντασίας δύο φοιτητών της Ακαδημίας Τηλεόρασης και Κινηματογράφου του Μονάχου.

Οι Φλόριαν Βερζίνσκι και Κριστόφ Σμιντ στο πλαίσιο της διπλωματικής εργασίας εμπνεύστηκαν την ιστορία και την αποτύπωσαν σε ένα ολιγόλεπτο βίντεο. Τρεις μικρές ιστοριούλες που παρουσιάζουν στιγμιότυπα από διάφορα στάδια της υποτιθέμενης αποστολής.

Φαντασία, χιούμορ και έξυπνοι διάλογοι συνθέτουν ένα μικρό έργο τέχνης που θα μπορούσε να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο μιας πετυχημένης διαφημιστικής καμπάνιας και γιατί όχι έναν έξυπνο τρόπο για να πικάρουν οι Ρώσοι στον Έλον Μασκ και το εγχείρημά του.