Τα λείψανα ενός ορειβάτη που εξαφανίστηκε το 1986 κοντά στο βουνό Μάτερχορν της Ελβετίας αποκάλυψε το λιώσιμο των παγετώνων στις Άλπεις. Το μακάβριο εύρημα εντόπισε ομάδα ορειβατών που είδε μια… μπότα να εξέχει!

«Η ανάλυση DNA επέτρεψε την ταυτοποίηση ενός ορειβάτη που αγνοούνταν από το 1986», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Η αστυνομία δημοσίευσε τη φωτογραφία μιας μπότας ορειβασίας με κόκκινα κορδόνια που εμφανίστηκαν από το χιόνι και η οποία ανήκε στον αγνοούμενο, ο οποίος ήταν Γερμανός.

Όπως αναφέρει το BBC, όλο και περισσότερα ανθρώπινα λείψανα από αγνοούμενους ανακαλύπτονται στις Άλπεις, καθώς η κλιματική αλλαγή και η αύξηση της θερμοκρασίας φέρνει συρρίκνωση των πάγων στις Άλπεις.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο παγετώνας Τέοντουλ στον οποίο βρέθηκε η σορός ως το 1980 ήταν ενωμένος με ένα γειτονικό, τον Γκόρνερ, αλλά πλέον λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας έχουν χωριστεί.

Πέρυσι είχαν εντοπιστεί σε άλλο παγετώνα συντρίμμια αεροσκάφους που είχε χαθεί το 1968 , προ ετών το πτώμα Βρετανού ορειβάτη που είχε χαθεί το 1979 και άλλων δύο Ιαπώνων που χάθηκαν το 1970 σε χιονοθύελλα.