Ένα στρατιωτικό αντικείμενο, το οποίο βρέθηκε σε πολωνικό δάσος, πιθανόν δεν εκτοξεύθηκε από το εξωτερικό και ανήκε πιθανότατα στον πολωνικό στρατό, μετέδωσε σήμερα ο ιδιωτικός ραδιοσταθμός RMF FM. Ο RMF FM, ο οποίος δεν ανέφερε τις πηγές του, μετέδωσε πως οι αρχές πιστεύουν ότι το αντικείμενο μπορεί να είναι τμήμα ενός πυραύλου αέρος-επιφανείας, μήκους αρκετών μέτρων.

Τα υπουργεία Άμυνας και Δικαιοσύνης δεν έκαναν γνωστό τι βρέθηκε κοντά στην πόλη Μπίντγκοστς, πέρα από το να το περιγράψουν ως ένα «στρατιωτικό αντικείμενο». Επίσης δεν είπαν για πόσο χρόνο βρισκόταν εκεί.

Σε εικόνες, που μεταδόθηκαν από τον ιδιωτικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό σταθμό TVN24, φαίνεται ένας εκσκαφέας, συνοδευόμενος από ένα φορτηγό που ανήκει σε πυροτεχνουργούς, να κινείται μέσα σε ένα δασικό δρόμο προς το σημείο όπου ανακαλύφθηκε το αντικείμενο. Οχήματα της στρατονομίας και της πυροσβεστικής ήταν επίσης παρόντα.

Ο RMF μετέδωσε πως οι πηγές του επισήμαναν πως μαχητικά αεριωθούμενα είχαν εντοπισθεί κοντά στο σημείο αυτό, το οποίο βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο που χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία. «Η Στρατιωτική Διεύθυνση και το Γραφείο της Εισαγγελίας στο Γκντανσκ άρχισαν, υπό την επίβλεψη του Γραφείου του Εθνικού Εισαγγελέα, διαδικασίες σε σχέση με τα απομεινάρια ενός εναέριου στρατιωτικού αντικειμένου που βρέθηκε σε δάσος σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από την Μπίντγκοστς», ανέφερε μέσω του Twitter ο υπουργός Δικαιοσύνης Ζμπίγκνιου Ζιόμπρο.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως η κατάσταση δεν δημιουργεί απειλή για την ασφάλεια των κατοίκων. Η περιοχή, στην οποία βρέθηκε το αντικείμενο, απέχει εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα της Πολωνίας με την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και το ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Η στρατιωτική αστυνομία, η περιφερειακή αστυνομία, ο δήμαρχος του χωριού Ζάμος, το γραφείο της εισαγγελίας του Γκντανσκ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκαν άπαντες να σχολιάσουν περαιτέρω.