Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση τη σερβικής αστυνομίας κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία για τον εντοπισμό μεταναστών που συμμετείχαν σε ανταλλαγή πυρών.

Εχθές, Πέμπτη, το βράδυ κοντά στην κωμόπολη Χόργκος σημειώθηκε ένοπλη σύγκρουση ανάμεσα σε δύο ομάδες μεταναστών. Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, πυροβολισμοί ακούγονταν καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας ενώ κατά μήκος του κεντρικού δρόμου του Χόργκος, που οδηγεί προς τα σύνορα με την Ουγγαρία, κυκλοφορούσαν μετανάστες που ήταν οπλισμένοι με Καλάσνικοφ.

Η αστυνομία σήμερα το πρωί προχώρησε σε συλλήψεις μεταναστών ενώ σε άτυπο καταυλισμό βρέθηκε άτομο νεαρής ηλικίας που φέρει διαμπερές τραύμα από σφαίρα στο θώρακα. Σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ, οι αρχές εικάζουν ότι πρόκειται για ένοπλη σύγκρουση διακινητών που δρουν κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία.

Στο διαδίκτυο έχουν αναρτηθεί διάφορα βίντεο μέσα από την πόλη Χόργος που δείχνουν να κυκλοφορούν στους δρόμους μετανάστες οπλισμένοι με Καλάσνικοφ ενώ καταγράφονται πυροβολισμοί, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.