Ένα δίκτυο που λεηλατούσε αρχαιολογικούς χώρους εξουδετερώθηκε στην Ισπανία, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, η οποία συνέλαβε 57 άτομα και κατάσχεσε χιλιάδες κομμάτια «μεγάλης αξίας», προϊστορικά, ρωμαϊκά και μεσαιωνικά.

«Μεταξύ των κομματιών αυτών είναι αιχμές βελών, ρωμαϊκά και μεσαιωνικά νομίσματα, καρφίτσες ρωμαϊκής προέλευσης, σκουλαρίκια και πόρπες της εποχής των Βησιγότθων, πελέκεις από γυαλισμένη πέτρα, και στήλες με επιγραφές στα αραβικά», αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης, «χιλιάδες νομίσματα διαφόρων τύπων και εποχών, αλλά κυρίως από την ρωμαϊκή περίοδο» κατασχέθηκαν, ενώ ανακαλύφθηκε και ένα εργαστήριο για την αποκατάσταση ή την πλαστογράφηση της αρχαιοτήτων.

Αυτό το «δίκτυο λειτουργούσε κυρίως στην Ανδαλουσία (νότια), αλλά μετακινείτο και σε άλλες περιοχές για τη λεηλασία αρχαιολογικών χώρων», πρόσθεσε η αστυνομία που κατάσχεσε και 18 ανιχνευτές μετάλλων οι οποίοι χρησιμοποιούντο από τους κακοποιούς για τον εντοπισμό περιοχών με αρχαιότητες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.