Μια απίστευτη ρατσιστική επίθεση εξελίχθηκε σε εστιατόριο της Φλόριντα των ΗΠΑ, καθώς μια πελάτισσα έβρισε τους υπαλλήλους για την ποιότητα του φαγητού και όχι μόνο αρνήθηκε να πληρώσει, αλλά στη συνέχεια θέλησε να πάρει για το σπίτι δωρεάν φαγητό από το συγκεκριμένο μαγαζί.

Σύμφωνα με την nypost.com, μια γυναίκα επισκέφθηκε με την παρέα της το εστιατόριο με θαλασσινά «King Cajun Crawfish» που βρίσκεται στο Ορλάντο και παρήγγειλαν να φάνε. Όταν έφτασε όμως η στιγμή να πληρώσουν τον λογαριασμό, η γυναίκα πήγε στο ταμείο και άρχισε να βρίζει.

Η γυναίκα που επιτέθηκε λεκτικά τους εργαζόμενους στο εστιατόριο «King Cajun Crawfish»

«Κινέζα σκ… επέστρεψε πίσω στη χώρα σου», είπε σε μία εργαζόμενη και απέτησε να φύγει χωρίς να πληρώσει. Μετά από λίγο όμως, εφόσον αρνούνταν να πληρώσει γιατί «η ποιότητα του φαγητού ήταν χάλια και δεν τρώγονταν», ζήτησε να της βάλουν φαΐ για να το πάρει στο σπίτι.

«Παράγγειλε καβούρια και τηγανητές γαρίδες. Στο τέλος του γεύματος αρνήθηκε να πληρώσει, γιατί είπε ότι οι γαρίδες ήταν χαλασμένες -δεν ήταν-, αλλά είχε φάει ήδη τρεις. Ζητήσαμε συγγνώμη και τότε ξεκίνησε τα ρατσιστικά σχόλια», ανέφερε το εστιατόριο σε ανάρτηση που έκανε στο Instagram στην επίσημη σελίδα του.

Η πελάτισσα λοιπόν, έβγαλε το κινητό της τηλέφωνο και ξεκίνησε να καταγράφει την επίθεση της, φωνάζοντας «θα φροντίσω να μπείτε στη Google» και πρόσθεσε «είσαι Κινέζος π…», ενώ ζήτησε να καλέσουν την αστυνομία.

«Ποιος δίνει γ… σημασία; Κάλεσε την αστυνομία. Τι θα κάνουν; Θα το πω μπροστά τους. Είσαι Κινέζος π…», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, έκανε ρατσιστικά λογοπαίγνια με κινεζικές εκφράσεις, πήρε το φαγητό που ζήτησε για το σπίτι της και έφυγε χωρίς να πληρώσει.

Σοβαρές αντιδράσεις στα social media

Η συγκεκριμένη είδηση έγινε γνωστή σε όλο το Ορλάντο, τόσο επειδή γνωστοποιήθηκε από το εστιατόριο, όσο και γιατί έγινε ειδική αναφορά από την αστυνομία. Συγκεκριμένα, οι σερίφηδες της κομητείας Όραντζ το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια για να μειωθούν οι ρατσιστικές επιθέσεις σε Ασιάτες Αμερικανούς, οι οποίες ξεκίνησαν μετά το ξέσπασμα του κορονοϊού στην Κίνα.

Έτσι, η είδηση έγινε γνωστή ιδιαίτερα γρήγορα και οι χρήστες των social media εντόπισαν την γυναίκα, της οποίας μέχρι στιγμής δεν είχαν δημοσιοποιηθεί τα στοιχεία. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστή, η γυναίκα ήταν ιδιοκτήτρια μιας τοπικής επιχείρησης περιποίησης δέρματος, της οποίας η σελίδα στο ίντερνετ έπεσε γρήγορα, λόγω των αναφορών που δέχτηκε, ύστερα από την ρατσιστική της επίθεση.

Βέβαια, οι αντιδράσεις στη ρατσιστική επίθεση γρήγορα έγιναν ένα «κυνήγι μαγισσών», το οποίο είχε και παράπλευρες «απώλειες», καθώς στόχος διαδικτυακών επιθέσεων έγιναν για λίγες μέρες προφίλ χρηστών και επαγγελματικές σελίδες που δεν σχετίζονταν με το γεγονός