Στο δικαστήριο του Λας Βέγκας εμφανίστηκε την Τετάρτη (30/3) το πρωί ο 23χρονος Φίλιππος Λιακουνάκος, γιος του Θωμά και της Νατάσας Λιακουνάκου, ο οποίος συνελήφθη καθώς εμπλέκεται σε απάτη με bitcoin ύψους 500.000 δολαρίων.

«Πρόκειται για μια πολύ εξελιγμένη, οργανωμένη και μελετημένη κλοπή», είπε ο αναπληρωτής εισαγγελέας της κομητείας Clark Jim Sweetin κατά τη διάρκεια της δίκης, σύμφωνα με το reviewjournal.com.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Τζος Τόμσεκ υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ο Λιακουνάκος δεν έχει ποινικό ιστορικό καθώς και ότι υποστηρίζεται από την οικογένειά του. Ο ίδιος είπε ότι είναι φοιτητής κολεγίου έτοιμος να αποφοιτήσει από ένα πανεπιστήμιο της περιοχής του Μαϊάμι.

Ο εισαγγελέας ζήτησε από την ειρηνοδίκη Baucum να ορίσει εγγύηση στα 250.000 δολάρια, σημειώνοντας ότι η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά αν ο Λιακουνάκος εμπλέκεται σε παρόμοιες συναλλαγές.

Ο Λιακουνάκος κρατήθηκε στο Clark County Detention Centre τη Δευτέρα με την κατηγορία της κλοπής άνω των 100.000 δολαρίων, χρησιμοποιώντας την ταυτότητα άλλου ατόμου για να προκαλέσει οικονομική ζημία και κακούργημα που αφορά τη μετάδοση δεδομένων υπολογιστή.

«Κατηγορείται για πολύ σοβαρά εγκλήματα»

«Πιθανώς υπάρχουν πολλά χρήματα που κυκλοφορούν εδώ γύρω», είπε ο Sweetin. «Ο κατηγορούμενος κατηγορείται για πολύ σοβαρά εγκλήματα… έχει μεγάλο κίνητρο να διαφύγει και το κράτος θα υποστήριζε ότι έχει αποδεδειγμένη ικανότητα να υποθέσει άλλες ταυτότητες».

Η ειρηνοδίκης αναφέρθηκε σε δύο σενάρια στα οποία ο Λιακουνάκος θα μπορούσε να καταθέσει εγγύηση. Το ένα ήταν μια εγγύηση 100.000 δολαρίων με ηλεκτρονική παρακολούθηση υψηλού επιπέδου και την απαίτηση να παραμείνει στην κοινότητα του Λας Βέγκας όσο εκκρεμούν οι κατηγορίες. Το δεύτερο ήταν εγγύηση 250.000 δολαρίων.

Η σύλληψη

Η αστυνομία του Λας Βέγκας εξασφάλισε ένταλμα για τη σύλληψη του Λιακουνάκου τον Φεβρουάριο, αφού ένας ντετέκτιβ είπε ότι το θύμα της υπόθεσης, το όνομα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί, ανέφερε την κλοπή τον Νοέμβριο του 2020.

Ο άνδρας είπε ότι τον πλησίασε ένας επιχειρηματικός συνεργάτης που γνώριζε την κρυπτογραφημένη εφαρμογή συνομιλίας για κινητά Telegram και ότι οι δυο τους συμφώνησαν σε μια συναλλαγή bitcoin. Η αστυνομία είπε ότι αφού ο άνδρας έστειλε στον επιχειρηματικό συνεργάτη 500.000 δολάρια σε bitcoin, έμαθε ότι το άτομο στο οποίο έστειλε τα χρήματα ήταν στην πραγματικότητα απατεώνας.