Αυτό το γραφείο τελετών έκανε ένα σοβαρό λάθος προσλαμβάνοντας πανέμορφα μοντέλα για μια καμπάνια. Οι υπεύθυνοι του γραφείου στη Ρωσία φαίνεται ότι ήταν πολύ σίγουροι ότι το σεξ πουλάει -ακόμα και στο θάνατο- κάνοντας την διαφημιστική τους καμπάνια ίσως λίγο πιο σέξι από όσο επιτάσσει η περίσταση.

Αν κρίνουμε δηλαδή από μια φωτογράφηση στην οποία προσέλαβαν ημίγυμνα να παίρνουν καυτές πόζες και να χορεύουν γύρω από τα φέρετρα για να προωθήσουν τις υπηρεσίες του γραφείου.

Το γραφείο κηδειών στη Μόσχα αντιμετωπίζει πλέον τρομερές αντιδράσεις για την απόφασή του να στρατολογήσει καλλονές για την προώθηση των τελετών «για όλες τις κατηγορίες πολιτών» στο Instagram και στο TikTok. Αλλά κάθε διαφήμιση είναι καλή διαφήμιση.

Χαμός σε Instagram και TikTok

Το κλιπ διάρκειας 42 δευτερολέπτων που χαρακτηρίστηκε «άγουστο και προσβλητικό» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το βίντεο δείχνει γυναίκες με εσώρουχα και γόβες να ποζάρουν σε μέσα και γύρω από φέρετρα

«Έχουμε το δικό μας προσωπικό ειδικευμένων πρακτόρων, οι οποίοι επιβλέπουν τη διοργάνωση της κηδείας σε κάθε στάδιο — από τη γραφειοκρατία μέχρι την ιεροτελεστία», σημειώνει η διαφήμιση, σύμφωνα το πρακτορείο ειδήσεων East2West.

Το βίντεο έχει προβληθεί εκατοντάδες χιλιάδες φορές στο TikTok και στο Instagram από τότε που δημοσιεύτηκε στις 21 και 22 Ιανουαρίου, αντίστοιχα — και συγκέντρωσε μια σειρά από αγανακτισμένα σχόλια.

«Είναι απαίσιο. Δεν έχουν τα μυαλά τους», έγραψε ένας σχολιαστής, ενώ ένας άλλος ρώτησε: «Δεν είναι βλασφημία; Νομίζω πως είναι.»

«Γιατί χρειαζόμαστε γυμνές γυναίκες για να διαφημίσουν κάτι τόσο ιδιωτικό και θλιβερό;» ρώτησε ένας άλλος ενώ ένας επεσήμανε ότι το κλιπ είναι «διαφήμιση για τον θάνατο».

Δεν είναι σαφές εάν θα υπάρξει νομική δράση κατά του γραφείου κηδειών.