«Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Ρουμανία, ο οποίος δραστηριοποιούταν στον κλάδο των κτηματομεσιτικών, είναι ένας από τους νεκρούς από τη συντριβή αεροσκάφους που σημειώθηκε χθες στο Μιλάνο.

Ένα μικρό, μονοκινητήριο αεροσκάφος με έξι επιβάτες και δύο άτομα πλήρωμα συνετρίβη σε ένα άδειο κτίριο στο προάστιο Σαν Ντονάτο στο Μιλάνο το απόγευμα της Κυριακής, με αποτέλεσμα και οι οκτώ να χάσουν τη ζωή τους. Ανάμεσά τους και ένα αγόρι.

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με τη Daily Mail, μόνο οι δύο από τους οκτώ νεκρούς είχαν ταυτοποιηθεί, καθώς είχαν μαζί τους έγγραφα ταυτότητας.

Όσοι βρίσκονταν στο μοιραίο αεροσκάφος ήταν «όλοι ξένοι», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εισαγγελέας του Μιλάνου, Tiziana Siciliano, από το σημείο της τραγωδίας. Μεταξύ τους και ο πιλότος, ο οποίος ήταν από τη Ρουμανία.

Τα θύματα της τραγωδίας

Αστυνομικοί και πυροσβέστες στο Μιλάνο μετά τη συντριβή αεροσκάφους σε κτίριο

Το ιταλικό RaiNews μετέδωσε πως ένα από τα θύματα ήταν ο Dan Petrescu, κτηματομεσίτης, ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Ρουμανία, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο Petrescu ήταν 68 ετών και είχε διπλή υπηκοότητα – ρουμανική και γερμανική. Όπως ανέφερε ακόμη το δημοσίευμα, ήταν εκείνος που είχε τον έλεγχο του αεροσκάφους όταν σημειώθηκε το αεροπορικό δυστύχημα.

Η Rai μετέδωσε ότι ο γιος του Dan Stefan Petrescu, ένας 30χρονος με διπλή ρουμανική και γερμανική υπηκοότητα και η 65χρονη Γαλλορουμάνα σύζυγός του, πέθαναν επίσης στη συντριβή μαζί με άλλα πέντε άτομα, ανάμεσα στα οποία και ένα αγόρι.

Η Corriere della Serra ανέφερε πως πήγαιναν στη βίλα τους στη Σαρδηνία, όπου η 98χρονη μητέρα του Petrescu τους περίμενε,

Επικαλούμενη ΜΜΕ της Ρουμανίας, η Corriere σημείωσε ακόμη ότι ο γιος του Petrescu εργαζόταν ως ερευνητής στον Καναδά και είχε φτάσει στην Ιταλία για να παραβρεθεί στη βάφτιση του παιδιού ενός φίλου του.

Η εφημερίδα έγραψε επίσης ότι ο Petrescu αγόρασε το αεροσκάφος το 2015 μαζί με τον μέτοχο της Dinamo Bucharest.

Μια δεύτερη οικογενειακή τραγωδία

Πληροφορίες από ιταλικά ΜΜΕ που επικαλείται η βρετανική Guardian, αναφέρουν πως μεταξύ των νεκρών είναι επίσης ο ιταλός επιχειρηματίας Filippo Nascimbene, η σύζυγός του Claire Stephanie Caroline Alexandrescou και το μικρό παιδί τους.

Το ίδιο δημοσίευμα σημειώνει πως η περιουσία του Petrescu υπολογίζεται στα 3 δισ. ευρώ.

Οι ερευνητές έχουν ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία που οδήγησε το αεροπλάνο στη συντριβή μόλις 11 λεπτά μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο του Μιλάνου.