Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή 11 Ιουλίου οι Βούλγαροι και στο πλαίσιο αυτό το ακροδεξιό κόμμα BMPO συνεχίζει την επιθετική ρητορική κατά των Σκοπίων. Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός της γειτονικής Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ στη Σόφια, σε μια προσπάθεια να πείσει τη Βουλγαρία να άρει τις αντιρρήσεις της έναντι της χώρας του σχετικά με την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς όμως να πετύχει κάποια σημαντικά αποτελέσματα, ο αντιπρόεδρος του εθνικιστικού BMΡΟ, και ευρωβουλευτής Ανγκέλ Τζαμπάσκι, ανάρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook επίσημο βίντεο του κόμματός του, με τίτλο : «Η ”Μακεδονία” είναι βουλγαρική».

Το βίντεο, που αποτελεί μέρος της εκστρατείας για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές επί της ουσίας παρουσιάζει τα Σκόπια ως ιστορικό και πολιτιστικό κομμάτι της «Μεγάλης Βουλγαρίας», που ενίοτε εμφανίζεται να φτάνει μέχρι το… Αιγαίο Πέλαγος.

«Η ”Μακεδονία” είναι βουλγαρική. Ένα γεγονός που δεν χρειάζεται απόδειξη. Γεγονός που ο Ζόραν Ζάεφ ξεχνά όταν βρίσκεται στα Σκόπια και θυμάται μόνο όταν ζητάει κάτι. Η Βουλγαρία αγαπούσε πάντα την ”Μακεδονία”. Όμως η Βουλγαρία δεν πρέπει να εκβιαστεί! Η φιλία βασίζεται στην εμπιστοσύνη και τη συνέπεια. Η αλήθεια δεν μπορεί να παρακαμφθεί και η ιστορία πρέπει να απορρίψει τη μοίρα κάθε προδότη. Η Βουλγαρία και οι Βούλγαροι πατριώτες θα συνεχίσουν τη μάχη μας για την αλήθεια!» έγραψε χαρακτηριστικά στα social media ο κ.Τζαμπάσκι.

Македония е българска! Продължаваме битката за истината!

❗️Македония е българска. Факт, който няма нужда от доказване. Факт, който Зоран Заев забравя, когато е в Скопие. И си спомня, само когато поиска нещо. България винаги е обичала Македония. Но България не бива да бъде изнудвана! Приятелството се гради с доверие и последователност. 🇧🇬 Истината не може да се заобикаля, а съдбата на всеки предател е да бъде отхвърлен от историята. България и БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ ще продължим своята битка за истината! #БългарскитеПатриоти 🗳1️⃣6️⃣ #Македония е #България

Posted by Ангел Джамбазки on Friday, June 18, 2021
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.